Forum Discussion

Krychuuu20's avatar
Krychuuu20
Rising Novice
1 month ago

Google Pixel 10 Pro 30FPS

Witam mam problem niedawno zmieniłem telefon na google Pixela 10 Pro i nie wiem dlaczego nawet robię najniższe ustawienia a tylko osiąga 30fps czy ktoś miał może podobny problem czy to wina leży po stronie EA 

10 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Hej Krychuuu20​ 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Czy mógłbyś, proszę, zacząć od pełnego ponownego uruchomienia gry? Upewnij się również, że na Twoim urządzeniu jest odpowiednia ilość wolnego miejsca. 

• Krychuuu20's avatar
    Krychuuu20
    Rising Novice
    1 month ago

To samo tak miejsca jest bardzo dużo 200gb odinstalowałem i zainstalowałem i nic

• Nie mogę tam dodać wiadomości także czekam na pomoc bo chce normalnie pograć w końcu w ta gierkę 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    1 month ago

Dzięki za info. W międzyczasie warto zapoznać się z informacjami, które widzisz w tych wątkach, a w miarę możliwości przetestować działanie gry na innym urządzeniu.

• Miałem iPhone 16 Pro to działało normalnie nic. Tych wątków nie wynika chce pomocy od was zareagujecie nie wiem czy może jakaś aktualizacja do gry bo ten telefon nie jest dodany do listy czy jak to tam dziala nie znam się 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    1 month ago

Tu raczej nie chodzi o ustawienia, tylko o to jak gra „widzi” Twój telefon. Pixel 10 Pro jest nowy i często na początku takie modele nie mają jeszcze pełnej optymalizacji, więc gra potrafi blokować FPS na 30, nawet jeśli sprzęt spokojnie dałby więcej.

Druga możliwa rzecz to ograniczenia systemowe - Pixel lub Android może narzucać limit wydajności w grach, żeby trzymać temperatury i baterię w ryzach.

Na ten moment możesz spróbować kilku rzeczy: uruchom grę po restarcie telefonu i sprawdź czy coś się zmieni, zajrzyj w ustawienia baterii i wydajności i upewnij się, że gra nie ma włączonych ograniczeń, sprawdź czy masz najnowszą aktualizację gry i systemu, a jeśli masz tryb oszczędzania energii albo adaptacyjną wydajność - wyłącz to na test.