Forum Discussion

1906198307112014's avatar
31 days ago
Solved

Problem z uruchomieniem battelfield oraz fifa 26

Witam mam problem, nie chce mi sie uruchomic gra bateterfield 6 tzn gra chodzila a pewnego razu przestaa chodzic. standardowo uruchamia sie aduje sie czarny obraz i wyrzuca z powrotem do pulpitu i tak za kazdym razem. probowaem czyscic pamiec podreczna restartowac odinstalowywac windows i wszytskie aktualizacje mam zrobione. na domiar zego dzisiaj kupiem fife 2026 i to samo nawet nie udao mi sie uruchomic ani razu. cay czas tak samo. Ładuje, czarne okienko i wyrzuca z powrotem 

• witam na nowym koncie administratora dziala super ;-)

a czy mamy jakas mozliwosc zeby na starym koncie dzialal ?

8 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    30 days ago

Hej 1906198307112014​ 

W DxDiag widać, że systemowe aplikacje ASUS (Armoury Crate / DriverHub) crashują w tle i blokują start gier. Dobrze mogą sprawdzić się poniższe kroki.

Wyłącz wszystkie procesy ASUS Armoury Crate i DriverHub z autostartu (Start > Menedżer zadań > Uruchamianie i Wyłącz)
    – Armoury Crate,  ArmourySwAgent,  ASUS DriverHub,  wszelkie ASUS Framework / HAL / Lighting

Potem uruchom ponownie komputer i spróbuj uruchomić FC 26 i Battlefield bez tych aplikacji w tle. W wielu przypadkach gry ruszają od razu po odłączeniu ASUS-owych usług.

Dodatkowo w Twoim DxDiag jest Windows 11 build 26200 – to wersja z programu testowego/preview.
    Armoury Crate często nie wspiera jeszcze takich wersji i wywala błędy w usługach systemowych. To też może blokować start gier EA.

• 1906198307112014's avatar
    1906198307112014
    New Rookie
    29 days ago

windowsa nie ruszalem mozemy cos jeszcze zrobic. dziwne bo fifa25 chodzi caly czas. battelfield tez chodzil i nagle przestal

• 1906198307112014's avatar
    1906198307112014
    New Rookie
    29 days ago

witam na nowym koncie administratora dziala super ;-)

a czy mamy jakas mozliwosc zeby na starym koncie dzialal ?

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    28 days ago

Super sprawa 1906198307112014​ 

Nowe konto nie ma żadnych modyfikacji wprowadzonych przez użytkownika ani niepotrzebnych plików, które mogłyby wpływać na działanie gier. Dzięki temu można wykluczyć błędy wynikające z nieprawidłowych ustawień w starym profilu (wszystkie ustawienia są domyślne).

Możesz na starym koncie sprawdź spójność systemu pod kątem błędów za pomocą kontrolera plików systemowych. 

Featured Places

Node avatar for FIFA Dyskusja o serii

FIFA Dyskusja o serii

Kochasz piłkę nożną? Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj o swojej pasji do serii FIFA, Ultimate Team i nie tylko.Latest Activity: 11 hours ago
111 Posts