Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
8 years ago

Problem z misją Cora Harper Na granicy służby.

Produkt: Mass Effect Andromeda
Platforma:PC
Jaką edycję gry posiadasz? Edycję Specjalną
Wersja pudełkowa czy Cyfrowa? Wersja cyfrowa
Opisz pokrótce napotkany błąd: Po zakończeniu misji Arka Asari, otrzymałem e-meila o treści" dokonałam przełomowego odkrycia w kwestii lokalizacji arki asari. Przyjdź do mnie na Tempeście. Jak najszybciej. Musimy porozmawiać." Uruchomiła się misja Cora Harper Na granicy służby . I w tym momencie wszystko stoi w miejscu, co chwilę rozmawiam na Tempeście z Corą pytam jak idą poszukiwania Arki Asari, a ona ciągle mówi "Nadal próbujemy odczytać z czarnej skrzynki znany kurs arki. No i staramy się być gotowi do walki". Nie uruchamia się rozmowa na temat odnalezienia Arki w systemie Valay i system nie pojawia się na mapie galaktyki. Grę mam prawie skończoną a akcja misji Na granicy służby nie chce iść dalej, nie mogę znaleźć arki i pociągnąć misji lojalnościowej z Corą. Proszę o pomoc.
Jak często występuje ten problem? 100%
Wybierz swój region
Uruchom www.speedtest.net/pl Start - tester łącza i zamieść swoje wyniki: Pobieranie i Przesyłanie.
Jak nazywa się Twój dostawca internetu?
W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? Odtworzenie misji Cora Harper Na granicy służby. Moje problemy pokazane na załączonych zdjęciach.
Podaj model (nazwę) swojej karty graficznej - AMD/Nvidia Nvidia GTX 980
Podaj ilość pamięci RAM w GB. 16GB

Jeżeli ktoś ma taki sam problem proszę o rozwiązanie.

Z góry dzięki.

5 Replies

• Uch, naprawdę przetłumaczyli tytuł tej misji tak dosłownie?   :-(

Cóż... Głupie pytanie, ale czy czytając maila "potwierdziłeś" go? Nie wiem jak to jest po polsku, ale niektóre maile mają na dole po lewej taki heksagon oraz opcję "acknowledge" (potwierdź). Potwierdzenie jest konieczne żeby ruszyć dalej misję - nie wystarczy przeczytać maila, albo go zarchiwizować.

Możesz też spróbować wylądować na jakiejkolwiek planecie, a potem zaraz z niej wystartować i zobaczyć czy drzwi do sekcji hydroponicznej / Cory są zamknięte. Czasami Tempest się przycina, aż do ponownego wejścia na jego pokład. Ostatni screenshot wyraźnie pokazuje że rozmowa *nie* ma miejsca w sekcji hydroponicznej. Czy na Tempescie dzieje się obecnie coś co wymusza że Cora nie jest u siebie? Jeśli tak, to musisz rozwiązać tę sprawę w pierwszej kolejności.

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Opcji potwierdzenia e-maila nie widzę wszystko wygląda jakby było ok. Lądowanie na planecie i powrót na Tempest próbowałem już wiele razy nic to nie daję.

To, że Cora nie jest u siebie to fakt, niestety nie widzę nic co by wymuszało jej powrót.

Jestem praktycznie na końcu wątku głównego, jedyna misja którą mam do wykonania to "Meridian droga do domu".

Dziwne, ale nic nie pomaga, szkoda bo stoję w miejscu.

• Kondaru's avatar
    Kondaru
    8 years ago

Hm... Z tego co kojarzę, niektóre misje przeterminowują się mniej więcej na tym etapie: Arka Turian, Arka Asari, "Znaj wroga swego"... Do tego wszystkie zadania które wymagają dostępu do Hyperiona przeterminowują się podczas misji "Meridian: Droga do domu".

Spoiler
    W dalszej części misji "Na granicy służby" docierasz do Arki Asari, która ścigana jest przez Kettów poprzez Plagę, i w której występuje jeden z wysokich oficerów Archonta i ustalane jest kto zostanie Pionierem Asari.

Natomiast w misji "Meridian: Droga do domu" Archont zajęty jest już zupełnie innymi sprawami i wezwał do tego celu wszystkich pozostałych przy życiu popleczników. Jeszcze w poprzedniej misji, "Podróż do Meridianu", miejsce ma na Nexusie spotkanie ze wszystkimi ocalonymi Pionierami.

Z drugiej strony gra powinna wyświetlić ostrzeżenie tuż zanim "wejdziesz na drogę bez powrotu". Czy wyświetlił Ci się już taki komunikat? Jeżeli tak, to jedyny sposób to wczytania wcześniejszego zapisu gry. Jeżeli nie... Cóż, *być może* to rzeczywiście bug.

Proponuję sprawdzić w tym sensie, że możesz wczytać jeden z wcześniejszych zapisów (najlepiej jeszcze sprzed "Podróży do Meridianu") i zobaczyć czy masz w nim możliwość popchnięcia zadania do przodu. Jeżeli tak, oznacza to że na obecnym etapie jest już na to za późno.

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Tak, tylko próbę popchnięcia misji do przodu wykonywałem już dawno temu i cały czas myślałem, że z biegiem fabuły coś drgnie.

Co do Misji Meridian droga do domu to jeszcze jej nie rozpocząłem także monitu o braku wykonania kolejnych misji jeszcze nie było.

Dostęp do Hyperiona mam nieograniczony. Zresztą tak jak pisałem pierwszy raz próbowałem rozmawiać z Corą kilkadziesiąt godzin gry temu.

Po zeskanowaniu czarnej skrzynki z Peryfrony cały czas czekałem na dalszą cześć historii. i tak od tego momentu jest problem.

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Wróciłem z grą połowę do tyłu przed rozpoczęcie misji Cora Harper Na granicy służby.

Poczekałam na maila z odczytaniem położenia Arki Asari i odrazu porozmawiałem z Corą.

Teraz poszło jak trzeba. Szkoda, że muszę połowę gry przechodzić jeszcze raz, ale to  jedyne rozwiązanie.

Wcześniej to chyba jednak bug.

Aczkolwiek jeżeli ktoś zna rozwiązanie nadal czekam na podpowiedź.

About Mass Effect Dyskusja o serii

Los galaktyki leży w twoich rękach. Dołącz do forów społeczności Mass Effect i opowiedz nam, jak będziesz o nią walczyć.481 PostsLatest Activity: 4 years ago