Forum Discussion

polanskie's avatar
2 years ago

Listy wyzwania - handicap dla lidera wyścigu

Witam,

Po aktualizacji do gry wprowadzono bardzo fajne wyścigi z udziałem policji, która towarzyszy nam przez całą trasę. Jest z nimi natomiast pewien problem, nie wiem, czy to jest związane z mechaniką obławy, ale osoba, która jest na pierwszym miejscu w wyścigu ma po prostu łatwiej - policjanci w zasadzie nie uczestniczą w ściganiu takiej osoby. 

Większość wyścigów na liście wyzwania wygląda właśnie tak - lider jest niepokojony przez nikogo, ewentualnie sporadycznie jakiś radiowóz próbuje "coś tam zrobić", albo w większości obława jedzie obok nas jak gdyby brała udział w wyścigu. 

Prawdziwą zabawę mają natomiast Ci, którzy są na pozostałych miejscach - policja zachowuje się agresywnie: spycha, hamuje, robi nawroty, taranuje, zastawia trasę wyścigu. A ten, który jest ostatni, to ma już w zasadzie mission imposible, żeby zająć wyższe miejsce, albo nawet ukończyć wyścig, bo skupia się na nim absolutnie wszystko, co ma koguta na dachu.
Najlepiej widać to w momencie, w którym na liście wyścigu jest dwóch graczy. Ten pierwszy jedzie sobie bezpiecznie, drugi jest otoczony przez wszystkie radiowozy, które zrespiły się podczas wyścigu. Cierpi przy tym grywalność, bo nie ma balansu między rozłożeniem radiowozów, które ścigają konkretnego kierowcę. 

Kiedy dochodzi do wymiany lidera wyścigu, po kilkunastu sekundach sytuacja staje się odwrotna. Ten, który przez większość czasu był niepokojony przez policję - ma teraz na głowie całą policję Lakeshore, nowy lider - może odetchnąć z ulgą i kontynuować wyścig. Nie wiem, czy jest to specjalnie zrobione, ale wydaje się irytujące i momentami mi zwyczajnie żal tego, kto jedzie na miejscu innym, niż pierwsze, bo policja w grze robi naprawdę wszystko, żeby nie ukończyć wyścigu.

Można powiedzieć, że policja nawet pomaga liderowi utrzymać pozycję i zwyciężyć - ciekawe ile biorą za taką usługę

No RepliesBe the first to reply

Featured Places

Node avatar for NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj o swoich doświadczeniach w legendarnej serii gier wyścigowych Need for Speed™.Latest Activity: 12 hours ago
1,532 Posts