Forum Discussion

Treiste_Twitch's avatar
5 years ago
Solved

Need for Speed Carbon bląd instalacji, d3dx9_30.dll Error

Zainstalowałem Need for Speed Carbon z płyty na moim komputerze z Windowsem 10 64 bits. Po instalacji zrobiłem restart komputera. Odpaliłem grę i wyskakuje mi błąd że zostało coś źle zainstalowane, proszę zainstalować program ponownie i to powinno rozwiązać ten błąd. Więc tak zrobiłem, jednak nic to nie dało. Przeczytałem na forum żeby zrobić Patcha do 1.4 i we właściwościach włączyłem żeby włączało gre w trybie Windows XS SP3. Nie pojawia już mi się ten błąd, lecz pojawia mi się inny. Że plik D3DX9_30.dll, domyślam się że to jest coś związane z DirectX 9 i zacząłem posukiwania błędu w internecie. Więc znalazłem rozwiązanie żeby po prostu pobrać wersje tego pliku DLL w wersji 32 bity i 64 i dodać je do odpowiednich im miejsc. Czyli, do folderu System32 dodałem d3dx9_30.dll wersji 64 bitowej i do folderu SysWOW64 dodałem też d3dx9_30.dll tylko że w wersji 32 bitowej. Zrobiłem Restart komputera. Teraz gdy naciskam na grę, ani błąd mi się nie pojawia, ani żadne okno, ani nawet nie widać w Task Manager (Meneger Zadań). Co mam zrobić w takim razie?

Pozdrowienia :P

• Hej @Treiste_Twitch 

Wsparcie dla gry Need For Speed: Carbon, zostało zakończone, w związku z tym uruchomienie jej może okazać się niemożliwe na najnowszych systemach operacyjnych. Na angielskim forum znalazłem wątek, gdzie podane są linki do aktualizacji gry, które mogą pomóc w jej uruchomieniu. 

1 Reply

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 years ago

Hej @Treiste_Twitch 

Wsparcie dla gry Need For Speed: Carbon, zostało zakończone, w związku z tym uruchomienie jej może okazać się niemożliwe na najnowszych systemach operacyjnych. Na angielskim forum znalazłem wątek, gdzie podane są linki do aktualizacji gry, które mogą pomóc w jej uruchomieniu. 

Featured Places

Node avatar for NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj o swoich doświadczeniach w legendarnej serii gier wyścigowych Need for Speed™.Latest Activity: 9 days ago
1,541 Posts