Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
Not applicable
8 years ago
Solved

NFS PAYBACK Origin Error

Witam wszystkich na Forum 🙂 

Panowie problem mam z instalacją NFS Payback , a mianowicie gdy dochodzi do końca instalacji ( Niby gra w całości zainstalowana ) wyskakuje błąd 

Gdy potwierdzę błąd to gra automatem znika i w folderze instalacyjnym jej nie ma . Grę  kupiłem dwa dni przed świętami i do dzisiaj próbuje jej zainstalować . Sterowniki od karty graficznej jak i pozostałe sterowniki wszystkie mam Aktualne . 

Specyfikacja komputera :

Windows 10 Enterprise 64-bit

Procesor: Intel(R) Core(TM) i5-6500 CPU @ 3.20GHz (4 CPUs), ~3.2GHz 

Gigabyte Radeon R9 380 Gaming G1 4GB GDDR5 (256 bit)

16 GB Ram  

• @RaDi-3PL

W przypadku błędu directx, w trakcie samej instalacji gry, spróbuj wykonać poniższe kroki:

FIX 1:

• Po pojawieniu się błędu, nie restartuj komputera ani nie wychodź z aplikacji Origin

• Udaj się do katalogu gry, który powinien się utworzyć - ścieżka domyślna ....Origin Games\Need for Speed Payback\__Installer\directx\redist

• Z folderu redist, usuń WSZYSTKIE pliki (.rar) za wyjątkiem:

• Wróć do Origin i wznów instalację.

FIX 2:

• Udaj się do katalogu gry, który powinien się utworzyć - ścieżka domyślna ....Origin Games\Need for Speed Payback\__Installer\directx\redist

• Uruchom plik DXSETUP.exe

3 Replies

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    Not applicable
    8 years ago

No i * .... Wszystko zrobione tak jak napisałeś i dalej wyskakuje błąd .... 

Jakieś inne porady ?? bo już mnie szlak trafia....

• MattiuDefo's avatar
    MattiuDefo
    Hero+
    8 years ago

@RaDi-3PL

W przypadku błędu directx, w trakcie samej instalacji gry, spróbuj wykonać poniższe kroki:

FIX 1:

• Po pojawieniu się błędu, nie restartuj komputera ani nie wychodź z aplikacji Origin

• Z folderu redist, usuń WSZYSTKIE pliki (.rar) za wyjątkiem:

• Wróć do Origin i wznów instalację.

FIX 2:

• Uruchom plik DXSETUP.exe

Featured Places

Node avatar for NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj o swoich doświadczeniach w legendarnej serii gier wyścigowych Need for Speed™.Latest Activity: 2 days ago
1,543 Posts