Forum Discussion

MOnFri1's avatar
5 years ago
Solved

NFS steam nie działa

Witam, kupiłem nfs na steam i pobrałem. Podczas uruchamiania gry występuje błąd: ""PODCZAS URUCHAMIANIA GRY WYSTĄPIŁ BŁĄD.
Nie wykryto zainstalowanej gry Need for Speed™ Heat Edycja Deluxe. Zainstaluj ją ponownie lub ponów próbę jej uruchomienia."" Grę mam pobraną przez steama, na originie nie mogę jej pobrać bo i tak odpala automatycznie steama. Jak to odpalić żeby działało?

• Hej @KyokoSun

Jeżeli wykonałeś powyższe kroki i dalej doświadczasz podobnego komunikatu przy próbie uruchomienia gry spróbuj całkowicie wyłączyć klienta Origin przed uruchomieniem gry.

Zwróć uwagę, czy program Origin nie pozostaje uruchomiony w tle. Możesz to zrobić poprzez inspekcje uruchomionych procesów. Uruchom Menedżera zadań, używając kombinacji klawiszy ++ i sprawdzając w ten sposób, czy Origin został całkowicie zamknięty. 

Po upewnieniu się, że klient nie pozostaje uruchomiony w tle uruchom grę NFS Heat poprzez Steam. Po takim uruchomieniu Steam powinien automatycznie utworzyć odpowiednie połączenie do klienta Origin i powinieneś być w stanie uruchomić grę. 

4 Replies

• Witaj @MOnFri1,

W przypadku kiedy gra EA została zakupiona na platformie Steam do jej uruchomienia wymagany jest zarówno Steam jak i klient Origin. Także działanie programu Origin, który komunikuje się ze Steam, kiedy uruchamiasz grę, jest jak najbardziej prawidłowe. Twój problem dotyczy prawdopodobnie danych tymczasowych, które nie zawierają informacji na temat instalacji gry.

W celu uporania się z problemem:

1. Wyczyść pamięć podręczną programu Origin.
    1. Wyczyść pamięć podręczną programu Steam.
    1. Sprawdź spójność plików dla gry.

Mam nadzieję, że po wykonaniu powyższych kroków uda Ci się uruchomić grę.🤞

• KyokoSun's avatar
    KyokoSun
    5 years ago
    @EA_Cekiel Co, gdy po zrobieniu wszystkich tych krokow, problem nie rozwiazuje sie? Mam tak samo, jak autor posta i nic sie nie zmienia po usunieciu wszystkich cache, ponownym pobraniu gry, origina i steama oraz dodaniu gry jako po prostu "gry spoza origin". Zwrot zakupu, czy jest jeszcze jakas szansa na zagranie?
  • EA_Cekiel's avatar
    EA_Cekiel
    Icon for EA Staff rankEA Staff
    5 years ago

Hej @KyokoSun

Jeżeli wykonałeś powyższe kroki i dalej doświadczasz podobnego komunikatu przy próbie uruchomienia gry spróbuj całkowicie wyłączyć klienta Origin przed uruchomieniem gry.

Zwróć uwagę, czy program Origin nie pozostaje uruchomiony w tle. Możesz to zrobić poprzez inspekcje uruchomionych procesów. Uruchom Menedżera zadań, używając kombinacji klawiszy ++ i sprawdzając w ten sposób, czy Origin został całkowicie zamknięty. 

Po upewnieniu się, że klient nie pozostaje uruchomiony w tle uruchom grę NFS Heat poprzez Steam. Po takim uruchomieniu Steam powinien automatycznie utworzyć odpowiednie połączenie do klienta Origin i powinieneś być w stanie uruchomić grę. 

• Wierba's avatar
    Wierba
    3 years ago

a jeśli dalej nie działa? próbowałem już wszystkiego

About NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj o swoich doświadczeniach w legendarnej serii gier wyścigowych Need for Speed™.1,518 PostsLatest Activity: 2 days ago