Forum Discussion

Tijo556's avatar
3 years ago
Solved

Nie masz do tego dostępu - Steam / EA APP

Witam, mam problem z odpalaniem gry Need for Speed Unbound na PC. Grę zakupiłem wczoraj tzn. 28 stycznia 2023 r. o godzinie 20:30 na steam i do tej pory nie mogę w nią zagrać. Grę kupiłem na steam, dodała się do biblioteki gier na moim profilu steam następnie ją pobrałem. Po pobraniu chciałem zagrać lecz przy każdej próbie włączenia po uruchomieniu się automatycznie aplikacji EA APP wyskakuje komunikat "Nie masz do tego dostępu" - zrzut dodany w załączniku. Konto EA oraz steam są ze sobą połączone. Aplikacja EA oraz steam są zalogowane na właściwe konta. Wcześniej kupowałem na platformie steam gry takie jak need for speed z 2015 roku, need for speed payback oraz heat i nie było żadnego problemu.

Pozdrawiam i proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

• Niestety w moim przypadku to nic nie dało. Pobierałem Apex a także  inne gry od EA które mam na steam np. NFS Payback, heat. Próbowałem również rozłączyć konta EA oraz steam a następnie ponownie je łącząc ale również to nie dało żadnych skutków.

W internecie na zagranicznych forach znalazłem również inne porady jak np czyszczenie pamięci podręcznej EA ale również to nie dało żadnego efektu.

Finalnie zwróciłem grę na steam i zakupiłem ją w sklepie EA żeby uniknąć dodatkowych zabaw.

Jak ktoś wie jak to naprawić w inne sposoby może napisać 🙂 Może następnym osobą to pomoże 

4 Replies

• Chciałbym się podłączyć pod pytanie ponieważ ja tak samo mam ten problem tylko grę kupiłem około 4 dni temu (działała do dzisiaj)

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @Tijo556 @DZAJO89 

Jednym z obejść tego problemu jest pobranie innej gry EA, by zsynchronizować konta. W tym celu możecie pobrać darmowe Apex Legends. 

• Niestety w moim przypadku to nic nie dało. Pobierałem Apex a także  inne gry od EA które mam na steam np. NFS Payback, heat. Próbowałem również rozłączyć konta EA oraz steam a następnie ponownie je łącząc ale również to nie dało żadnych skutków.

W internecie na zagranicznych forach znalazłem również inne porady jak np czyszczenie pamięci podręcznej EA ale również to nie dało żadnego efektu.

Finalnie zwróciłem grę na steam i zakupiłem ją w sklepie EA żeby uniknąć dodatkowych zabaw.

Jak ktoś wie jak to naprawić w inne sposoby może napisać 🙂 Może następnym osobą to pomoże 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @Tijo556 

Dzięki za odpowiedź i podzielenie się wskazówkami. 

Szkoda, że problemu nie udało się rozwiązać mając grę na Steam, nie mniej cieszę się że udało Ci się wrócić do gry. 🙂 

Featured Places

Node avatar for NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj o swoich doświadczeniach w legendarnej serii gier wyścigowych Need for Speed™.Latest Activity: 9 hours ago
1,540 Posts