Problem z klawiaturą NFS Payback
Po zainstalowaniu gry NFS Payback i uruchomieniu jej mam problem z klawiaturą, polegający na tym, że nie mogę jechać na wprost. Wygląda to tak, jakbym miał cały czas wciśnięty klawisz skrętu w lewo... Dopiero wciskanie skrętu w prawo sprawia, że mogę jechać wprost, ew. skręcać w prawo. Co mogę w tej sytuacji zrobić? Dodam, że w ustawieniach gry, w opcjach sterowania, wyświetla mi tylko kierownicę jako kontroler.
Hej @karabinetPL,
Jeżeli do Twojego komputera podłączone są jakieś zbędne urządzenia USB - odłącz je i uruchom grę ponownie. Jeżeli na Twoim komputerze zainstalowany jest jakikolwiek program do wirtualnych joysticków - usuń go.
Dodatkowo przywróć ustawienia domyślne gry wedle poniższej instrukcji:
SpoilerRESET USTAWIEŃ GRY
Wyłącz zapisy w chmurze (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ) następnie zmień nazwę folderu Need For Speed(TM) Payback na np.Need For Speed(TM) Payback kopia, katalog ten znajduje się w bibliotece Dokumenty (%USERPROFILE%\Dokumenty lub %USERPROFILE%\Moje dokumenty)
Po czym uruchom grę bez zmieniania ustawień!Daj nam znać czy udało Ci się wrócić na tor :eahigh_file: