Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
8 years ago
Solved

Problem z plikiem msvcp 140.dll

Tak jak w tytule. Przeglądałem forum sto razy naprawiałem sposobami zawartymi w tematach. Zaczeło się od ostatniej aktualizacji. najpierw wyskakiwal inny komunikat z problemem tego pliku api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll udało mi sie to naprawić reinstalując biblioteki c++ od 2010 zaczynając na 2017 kończąc, zaktulizowałem wszystkie sterowniki, zaktualizowałem system windows (7 sp1) reinstalowałem origina wiele razy posunełem się nawet do tego żeby ściągnąć msvcp140.dll jako osobny plik i wrzucić go do folderu ale wtedy wyskakuje błąd o treści 0xc000007b. Nie mam już dosłownie żadnego rozwiązania. Wszystko jest zaktualizowane poinstalowane od nowa cały komputer przetrzepałem pod względem akutaliacji/reinstalacji pakietów c++, directx-a (11), sterowników do grafiki etc. etc.poprostu już nie mam pojęcia co robić. Przeszukałem forum i zauważyłem że nie jest to odosobniony problem. A walcze z nim już od tygodnia. Najlepsze jest to że mam dodatkowo starego laptopa nie aktualizowanego chyba od roku i jedyne co zrobiłem to odpaliłem go zaktulizowałem origina i wszystko śmiga.Ma ktoś jakieś pomysły?

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Ponownie robiona reinstalacja wszystkiego. Od podstaw. Usunełem wszystko czyściłem biblioteki zainstalowałem od nowa problem sie powtórzyl przeinstalowałem origina tym razem zaznaczając opcje instalacji bety origina. O dziwo pomogło i problemy znikły. U kumpla było to samo zrobił jak ja i też zadziałało. Coś jest z normalną obecną wersją origina skoro na becie działa to normalnie.

20 Replies

• Problem jest w tym iz Windows 64bity nie instaluje bibliotek VC  32bit.   Trzeba je dodac recznie   

• Mam windowsa 10 wszystko działało bez zarzutów do czasu gdy zrobiłam reinstalacje. Wszystkie parametry są zgodne na końcu instalacji wyświetla komunikat zeby zrobić aktualizacje dla windowsa 7 lub nowszej wersji. To origin nie widzi ze system windows jest 10?

• Witaj @MartynaCie,

Przejrzyj ten artykuł, aby wykonać czystą reinstalację Origin.

• Przewiń w dół do odinstalowywania Origin przy użyciu trudnej metody.
    • Postępuj zgodnie z instrukcjami. 
    • Zrestartuj komputer
    • Pobierz tę wersję „OriginSetup.exe
    • Uruchom instalator jako Administrator (kliknij prawym przyciskiem myszy „OriginSetup.exe”> Uruchom jako administrator)
    • Przetestuj świeżo zainstalowany program Origin
  • aleksandro13456's avatar
    aleksandro13456
    5 years ago

Zainstalowanie plików Visual C++ powinno rozwiązać problem. Instalacja x86 jak i x64

Po instalacji wspomnianych plików, uruchom ponownie swój komputer oraz uruchom program Origin jako administrator.

Mi pomogło dzięki za inormacje

• MajaWic's avatar
    MajaWic
    4 years ago

Takiego badziewia nie widziałem. Traktuję to tak. Opłaciłem usługę (tak jak się płaci w sklepie za towar, czy warsztatowi za naprawę auta). Jeżeli nie jestem nijak w stanie z niej skorzystać, to sprawa nadaj się do prokuratury, jako co najmniej doprowadzenie do niekorzystnego rozporządzenia mieniem.

Proponuję takie kroki podejmować, bo jakieś dziwne kombinacje na forach, jak to znaleźć obejście na uruchomienie legalnie zakupionego  oprogramowania to kpina w najlepsze.

Dziwne, że takie coś w ogóle ma rację bytu tak długo.

CHyba, że to jest jakies oprogramowanie tylko dla wtajemniczonych i wymaga podejścia, jak do testowania nowych beta dystrybucji opensource. No ale chwila, za to się tu płaci?

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago

@MajaWic

Zly adresat Twoich pretensji - to microsoft przyczynił sie do twich problemów,
    Nie dostarcza w aktualizacjach potrzebnych bibliotek do uruchamiania niektorych programów i jesli masz wersje Windowsa 10 starsza niz z 2019 roku to musisz o te pliki postarac sie sam. Mozesz sobie wymienic oczywiscie system Windowa10 na ten nowszy i twoje problemy znikną ale jesli masz ten system sprzed 2019 roku to musisz doisntalowywac updajty plikow Microsoftu sam.Czyli generalnie to wina twojego systemu Windowsa i serwisu tego systemu od Microsoftu, ktory wciąż ma problemy z własnym wyrobem i go nieustannie poprawia. Ból w tym ze wiele programów powstalo do tych wczesniejsych wersji VC++ we wczesniejszych wersjach  Win10 i z kolei to one przestana dzialac gdyby Microsoft wrzucil w aktualizacji wymianę tych plików , wiec zwala to na klienta.
    Zajrzyj tutaj - tam jest recepta ktora powinna dzialać o ile nie masz totalnie spieprzonych plików systemowych
    https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Nie-moge- ,a problemy z zeainstalowac-i-zaktual izzowac-aplikacji-Origin/td-p/10193608/jump-to/first-unread-message

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,882 PostsLatest Activity: 6 days ago