Forum Discussion

XDomin2137's avatar
XDomin2137
Rising Newcomer
1 month ago

Błąd 46 poziom na każdej postaci oraz czarny ekran ładowania

Jakiś tydzień temu moje konto padło ofiarą hackerów. Na wszystkich moich postaciach, nawet tych, których nie posiadam, został ustawiony poziom 46. Mój poziom konta został ustawiony na maksymalny, a po wejściu do gry zostaję na czarnym ekranie wczytywania. Jedyną opcją, aby się go pozbyć, jest odrodzenie po śmierci. Tryb wieloosobowy nie działa — po wyszukaniu gry od razu zostaję przeniesiony na podwórko. Liczę, że będzie miała miejsce kolejna fala unbanów ze strony EA, ponieważ aktualna sytuacja gry na PC nie wygląda zbyt dobrze.

3 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    30 days ago

Hej XDomin2137​ 

Na początek koniecznie zabezpiecz konto – zmień hasło, włącz weryfikację dwuetapową i sprawdź maila. Potem pozostaje kontakt z supportem EA, żeby sprawdzili konto i ewentualnie przywrócili poprawne dane.

Co zrobić, jeśli konto EA zostało zhakowane

Czarny ekran i przenoszenie z powrotem na podwórko po wyszukaniu meczu to zachowanie, które inni gracze też zgłaszali – często jest powiązane z uszkodzonymi danymi konta po takiej sytuacji. W praktyce wygląda to jak bug, ale jego źródło nadal leży w zmianach na koncie, więc zwykłe kroki po stronie gry mogą nie wystarczyć.

Możesz jeszcze spróbować kilku rzeczy po swojej stronie – naprawy plików gry w EA App/Steam, uruchomienia gry jako administrator oraz usunięcia lokalnych ustawień gry (folder dokumentów PVZ GW2). Warto też zrobić czysty restart komputera i sprawdzić, czy problem występuje na innym koncie admina.

To nie zawsze rozwiązuje problem, ale pozwala wykluczyć lokalne przyczyny.

• XDomin2137's avatar
    XDomin2137
    Rising Newcomer
    30 days ago

Dziękuję za odpowiedź. Zrobiłem to, co napisałaś – dodałem weryfikację dwuetapową, zmieniłem hasła oraz zauważyłem, że pod moje konto EA zostało podpięte konto Steam, które nie jest moje. Odłączyłem je.Wejście do gry wygląda tak samo. Po pozbyciu się czarnego ekranu poprzez zginiecie i odrodzenie się, postacie nie mają już 46 poziomu, ale są wszystkie na poziomie mistrzowskim. Co ciekawe, udało mi się dołączyć do gry wieloosobowej – wszystko działa normalnie poza tymi poziomami. Po wyjściu z gry wieloosobowej wraca jednak czarny ekran.Patrząc jednak na to, gra nie ma większego sensu. Jeśli jest możliwość przywrócenia ich do stanu sprzed ataku, prosiłbym o jakiś link, gdzie mogę się skontaktować z supportem.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    26 days ago

Dzięki za update – dobrze, że udało się zabezpieczyć konto. 

Jeśli chodzi o poziomy postaci, to niestety nie mam możliwości potwierdzić, czy da się je przywrócić do wcześniejszego stanu. Najlepiej będzie skontaktować się bezpośrednio z doradcą EA: Jak skontaktować się z doradcą EA? 

Featured Places

Node avatar for Plants vs. Zombies™ Dyskusja o serii

Plants vs. Zombies™ Dyskusja o serii

Zombie próbują wejść do twojego domu? Trzymaj je w ryzach i dyskutuj o najlepszych technikach ogrodniczych na forum społeczności.Latest Activity: 2 days ago
690 Posts