Brak możliwości gry PVZ GW1 na konsoli PS5. Błąd kompatybilności
Witam!
Odkąd kupiłam PvZ Garden Warfare I (Na konsoli PlayStation5), przy samym wejściu do gry wyskakuje oczywiście odrębne okno konta EA by się zalogować. Mimo że jestem w stanie wpisać email, przy kodzie weryfikacyjnym potwierdzającym tożsamość nie jestem w stanie przejść dalej. Mimo pomarańczowego przycisku "DALEJ" widocznego wyraźnie na dołączonym zrzucie ekranu, wygląda na to że z kontrolerem PS5 nie jest ta funkcja w ogóle kompatybilna, co kompletnie nie umożliwia mi grę.
Z wielką przyjemnością pograłabym jeszcze w tę grę z tak samo dużym sentymentem, także proszę bardzo - szczególnie administrację - o rozwiązanie problemu.
(Próbowałam już wielu rzeczy żeby jakkolwiek ten problematyczny etap pominąć. Sprawdzanie indywidualnego stanu połączenia myśląc, że to może to pierwszego dnia, ale okazało się iż nie. Tak samo czekałam nawet godzinę czy coś się by ruszyło kiedy po czasie znów spróbuję, lub może wyślę ponownie kod i się "odblokuje" ale niestety na nic. Kontakt z samym centrum pomocy klienta PlayStation, gdzie już telefonicznie po emailu dostałam wiadomość taką, że niestety oni za to nie odpowiadają - przy czym przekierowali mnie do EA aby to z Wami załatwić sytuację, mimo że myślałam, że to wina błędnej konfiguracji kontrolera co do gry.
Kombinowałam aż do tego stopnia, że właśnie ostatnio przez funkcje Remote Play próbowałam podłączyć kontroler poprzez USB do mojego PC tak żeby tylko obejść te nieszczęsne "DALEJ" :( Niestety gra jest widocznie zbyt stara żeby była skonfigurowana podczas Remote Play do klawiatury drugiego urządzenia, co też okazało się czasochłonną porażką jak na razie.)
A więc czekam na wsparcie i potrzebne podejście, tzn zaangażowanie. Dzięki :))
(to jest mój drugi post o tej samej treści - ze względu na to że nic nie zostało dotychczas rozwiązane, a chciałabym z przyjemnością móc w końcu zagrać. Proszę jeszcze raz o pomoc :( )