Forum Discussion

Gagaa8's avatar
Gagaa8
Seasoned Novice
25 days ago
Solved

Nie można przejść dalej do gry PVZ GW1 na ps5

Brak możliwości gry PVZ GW1 na konsoli PS5. Błąd kompatybilności kontrolera z opcją w grze zaważającej na możliwości samej rozgrywki:

Witam!

Odkąd kupiłam PvZ Garden Warfare I (Na konsoli PlayStation5), przy samym wejściu do gry wyskakuje oczywiście odrębne okno konta EA by się zalogować. Mimo że jestem w stanie wpisać email, przy kodzie weryfikacyjnym potwierdzającym tożsamość nie jestem w stanie przejść dalej. Mimo pomarańczowego przycisku "DALEJ" widocznego wyraźnie na dołączonym zrzucie ekranu, wygląda na to że z kontrolerem PS5 nie jest ta funkcja w ogóle kompatybilna, co kompletnie nie umożliwia mi grę.

Z wielką przyjemnością pograłabym jeszcze w tę grę z tak samo dużym sentymentem, także proszę bardzo, szczególnie administrację, o rozwiązanie problemu.

(Próbowałam już wielu rzeczy żeby jakkolwiek ten problematyczny etap pominąć. Sprawdzanie indywidualnego stanu połączenia myśląc, że to może to pierwszego dnia, ale okazało się iż nie. Tak samo czekałam nawet godzinę czy coś się by ruszyło kiedy po czasie znów spróbuję, lub może wyślę ponownie kod i się "odblokuje" ale niestety na nic. Kontakt z samym centrum pomocy klienta PlayStation, gdzie już telefonicznie po emailu dostałam wiadomość taką, że niestety oni za to nie odpowiadają - przy czym przekierowali mnie do EA aby to z Wami załatwić sytuację, mimo że myślałam, że to wina błędnej konfiguracji kontrolera konsoli co do gry.

Kombinowałam by to obejść aż do tego stopnia, że ostatnio przez funkcje Remote Play próbowałam podłączyć kontroler poprzez USB do mojego PC tak żeby tylko obejść te nieszczęsne "DALEJ" :( Niestety gra jest widocznie zbyt stara żeby była skonfigurowana podczas Remote Play do klawiatury drugiego urządzenia, co też okazało się czasochłonną porażką jak na razie.)

Proszę o zaangażowanie - tym razem kupiłam specjalnie ps plus jeszcze raz tylko żeby zobaczyć że nic się nie zmieniło. 

• Hej Gagaa8​ 

To nie jest kwestia Twojego konta, kodu ani połączenia – to czysto techniczny problem zgodności. PvZ Garden Warfare 1 jest tytułem z PS4. Część gier z PS4 ma problemy z interfejsem logowania na PS5 – szczególnie z przyciskami, które nie reagują na kontroler DualSense. Niestety „DALEJ” w tym oknie to właśnie element starego UI, który czasem nie przyjmuje żadnego inputu z PS5.

• Spróbuj pierwsze logowanie zrobić przez EA.com
      Jeśli konto PlayStation nie było wcześniej połączone z kontem EA, gra wymusza weryfikację.
      Wejdź tutaj i zaloguj się przez PlayStation:
      https://www.ea.com/login
      Po połączeniu konta gra nie powinna już prosić o kod.
    • Użyj DualShock 4 zamiast DualSense
      To najważniejszy punkt.
      GW1 była tworzona z myślą o kontrolerze PS4 i wielu graczy zgłaszało, że dopiero DS4 „odblokował” przyciski w oknie logowania EA.
      — podłącz DualShock 4 przewodowo → uruchom grę → spróbuj ponownie przejść logowanie.

3 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    24 days ago

Hej Gagaa8​ 

To nie jest kwestia Twojego konta, kodu ani połączenia – to czysto techniczny problem zgodności. PvZ Garden Warfare 1 jest tytułem z PS4. Część gier z PS4 ma problemy z interfejsem logowania na PS5 – szczególnie z przyciskami, które nie reagują na kontroler DualSense. Niestety „DALEJ” w tym oknie to właśnie element starego UI, który czasem nie przyjmuje żadnego inputu z PS5.

• Spróbuj pierwsze logowanie zrobić przez EA.com
      Jeśli konto PlayStation nie było wcześniej połączone z kontem EA, gra wymusza weryfikację.
      Wejdź tutaj i zaloguj się przez PlayStation:
      https://www.ea.com/login
      Po połączeniu konta gra nie powinna już prosić o kod.
    • Użyj DualShock 4 zamiast DualSense
      To najważniejszy punkt.
      GW1 była tworzona z myślą o kontrolerze PS4 i wielu graczy zgłaszało, że dopiero DS4 „odblokował” przyciski w oknie logowania EA.
      — podłącz DualShock 4 przewodowo → uruchom grę → spróbuj ponownie przejść logowanie.
  • Gagaa8's avatar
    Gagaa8
    Seasoned Novice
    24 days ago

Bardzo, bardzo dziękuję :) Jak narazie udało mi się połączyć konto ps właśnie tym sposobem poza samym oknem w grze, przez co od razu wskoczyło. Dziękuję ślicznie za pomoc i zaangażowanie ♥️

Featured Places

Node avatar for Plants vs. Zombies™ Dyskusja o serii

Plants vs. Zombies™ Dyskusja o serii

Zombie próbują wejść do twojego domu? Trzymaj je w ryzach i dyskutuj o najlepszych technikach ogrodniczych na forum społeczności.Latest Activity: 4 days ago
667 Posts