Forum Discussion
EA_Kuba
Community Manager
2 months agoHej Gagaa8
Dzięki za dokładne opisanie problemu i dotychczas wykonane kroki.
Dla pewności zapytam - czy próbowałaś może "przeskoczyć" na przycisk dalej za pomocą strzałki na dół (zamiast używać analoga)?
Jeśli to nie zadziałało, spróbujmy obejść problem nieco inaczej.
- Przejdź na stronę help.ea.com (na komputerze), w prawym równym rogu kliknij Zaloguj/Sign in.
- Na ekranie logowania kliknij link do resetowania hasła
- Przejdź na skrzynkę powiązaną z kontem EA i zmień hasło na nowe, nigdy wcześniej nie używane
- Po zresetowaniu hasła wróć na stronę pomocy
- Ponownie kliknij opcję logowania się
- Zaloguj się za pomocą Twojego konta PlayStation (wybierz odpowiednią ikonę)
- Po zalogowaniu się przejdź do zakładki Account information/informacje o koncie i przewiń stronę do miejsca gdzie będzie widoczny Twój adres email i upewnij się, że widnieje przy nim zielony znaczek potwierdzenia
- Po tych czynnościach uruchom ponownie konsolę wykonując pełny cykl napięciowy (wyłącz ją całkowicie i odłącz od prądu na 2 minuty) i zaloguj się ponownie do gry.
- Gagaa82 months agoSeasoned Novice
Oczywiście tak jak na zrzucie ekranu (może być słabo widoczne) najeżdżam na opcję ”DALEJ”, ale on nie reaguje na (X) na kontrolerze PS5 (tzn. nie reaguje na polecenie które ma wykonywać). Jak najbardziej mogę klawiaturką strzałkową (D-pad’em) najeżdżać na poszczególne przyciski w oknie, ale nie mogę faktycznie wybrać przycisku i kliknąć by (X) zadziałało dla przydzielonego ”wybierz”. Nawet „wyślij kod ponownie” działa, ale już nie „dalej”, przez co nic nie mogę zrobić.