Forum Discussion
19 Replies
------------------ System Information ------------------ Time of this report: 9/17/2020, 12:04:47 Machine name: DESKTOP-1IMHGPO Machine Id: {AC84979E-154D-4926-8901-BE092C5C8CBE} Operating System: Windows 10 Home 64-bit (10.0, Build 18363) (18362.19h1_release.190318-1202) Language: Polish (Regional Setting: Polish) System Manufacturer: LENOVO System Model: 90JY002JPB BIOS: O3MKT19A (type: UEFI) Processor: AMD Ryzen 5 2400G with Radeon Vega Graphics (8 CPUs), ~3.6GHz Memory: 8192MB RAM Available OS Memory: 8114MB RAM Page File: 7036MB used, 2998MB available Windows Dir: C:\WINDOWS DirectX Version: DirectX 12 DX Setup Parameters: Not found User DPI Setting: 96 DPI (100 percent) System DPI Setting: 96 DPI (100 percent) DWM DPI Scaling: Disabled Miracast: Available, with HDCP Microsoft Graphics Hybrid: Not Supported DirectX Database Version: Unknown DxDiag Version: 10.00.18362.0387 64bit Unicode
- EA_Kuba6 years ago
Community Manager
Hej @chmiel33
Dzięki za przesłanie nam parametrów Twojego komputera i zrzutu komunikatu, który Ci się pojawia 🙂
Komunikat, który Ci się pojawia wskazuje, na uszkodzony sterownik, zacznij więc od czystej instalacji sterownika. Tutaj znajdziesz instrukcję, która pomoże Ci przejść przez ten proces. Tutaj natomiast znajdziesz link do najnowszego sterownika dla Twojej karty graficznej (po modelu komputera zakładam, że jest to NVIDIA GeForce GTX 1060)
Daj nam znać czy udało Ci się rozwiązać problem 🙂
wielkie dzieki właśnie biorę sie do dzieła dam napewno znac co i jak
niestety nic nie pomogło dalej to samo
masakra jakas odinstalowałem sterowniki za pomocą programu ddu w trybie awaryjnym tak jak gdzieś wyczytałem zainstalowałem nowe i nic
właśnie sprawdeziłem fortnite i tez wywaliło mnie z gry razem z resetem kompa
A tak po ostatniej aktualizacjii windowsa
- EA_Kuba6 years ago
Community Manager
Hej @chmiel33
Dzięki za odpowiedź 🙂
Upewnij się, że gra uruchamiania jest z dedykowaną kartą graficzną na Twoim komputerze (kartą NVidia):
Kliknij prawym przyciskiem myszy puste miejsce na pulpicie. Wybierz Panel kontrolny NVIDIA aby ręcznie przełączać się między dwiema grafikami Zarządzaj ustawieniami 3D Preferowany Procesor Graficzny.
Dodatkowo, jeśli problem pojawia się po aktualizacji systemu sprawdź spójność plikow systemowych kontrolerem plików - link.
błędów żadnych nie było przy skanowaniu
dodam ze FORTNITE tez nie działa