Forum Discussion
Ja nie mogę wejść do gry. komunikat mam jakby na pulpicie.
PC to laptop czy stacjonarny?
- 6 years ago
Kiedy mogę oczekiwać następnej aktualizacji gry? Mam nadzieje, że twórcy poprawią ten błąd, bo zapłaciłem za grę, w którą nie mogę grać.
- EA_Kuba6 years ago
Community Manager
Najbliższa duża aktualizacja gry została zapowiedziana na początek października. Opisany przez Ciebie problem jest aktualnie badany przez studio Pop Cap. Tutaj znajdziesz tracker ze wszystkimi aktualnie zgłoszonymi błędami nad którymi pracują nasze zespoły.
Czy mógłbyś się z nami podzielić raportami DxDiag? Wymieniona przez Ciebie karta graficzna (GF GT 630m) zdaje się być poniżej minimalnych wymagań gier (zarównio PvZ:GW2, jak i PvZ:BfN)
- 6 years ago
Dziękuję za info. Mam ogromną nadzieję, że ktoś znajdzie rozwiązanie, lub twórcy w aktualizacji naprawią ten błąd. Poczekam, zobaczę co dalej. Jeżeli update nie pomoże, sprawę będę dalej kontynuował.
- 6 years ago
Mam podobny problem włącza sie logo gry na dole przechodzi pasek do końca i gra się wyłącza po czym wskakuje na pulpit okno platformy origin. Zrobiłem już wszystko co możliwe i co wymyśliła infolinia EA dale to samo ☹️ Na dole pliki dxdiag i msinfo
- 6 years ago
U mnie grafika to GTX 880M (laptop). Minimalne wymagania wydaje się, że spełnia . Wyskakuje błąd żeby zainstalować sterowniki minimum 430.86 a sterowniki dostępne są tylko do wersji 425.xx.
- 6 years ago
Aktualizacja nic nie dała nadal gra sie nie włącza ☹️ jakaś masakra jutro dzwonie na infolinie i będę chciał zwrot gotówki
- 6 years ago
Aktualizacja nie pomogła. Jak mogę zażądać w tej sytuacji zwrotu pieniędzy?
- 6 years ago@N8Nicolas dzwoń na infolinie i tam ci kasę oddadzą
- 6 years ago
Witajcie
Wczoraj spędziłem prawie 2 godziny na rozmowie z działem pomocy technicznej EA w Polsce, który z kolei konsultował ten problem z działem technicznym w USA lub Anglii (nie dowiedziałem się dokładnie). Podejmowałem wcześniej wszystkie kroki, wymienione jako mogące pomóc na tym forum - nic to nie dało. Pracownik techniczny uruchomił nawet moje konto Origin na swoim komputerze i uruchomił grę, działała u niego. Sugerował, że problemem może być "lokalizacja użytkownika i język systemu".... Gra kupiona na rynek polski raczej nie powinna stwarzać problemu, ale kij to. Idąc tym tropem w ustawieniach samej gry w Bibliotece Gier aplikacji Origin zmieniłem język na angielski....... GRA SIĘ URUCHOMIŁA! Po zmianie na język Polski także.... Jednakże moja radość była przedwczesna, ponieważ dzisiaj rano mój syn usiłował ją bezskutecznie uruchomić - problem z wyrzucaniem do Origin powrócił - gra ponownie się nie uruchamia.
- 6 years ago
Sprawdziłem na amerykańskich forach, że trzeba włączyć Origin jako administrator. Następnie przejść do folderu, w którym znajduję się gra i włączyć ją jako administratora. Mi pomogło mam, nadzieję że i Wam pomoże. Miłego dnia!🙂
- 6 years ago
NIe wierzę, kurde, nie wierzę.... 3 tygodnie użerania się z grą, dwie godziny konsultacji z pomocą techniczną i nic, a tutaj okazuje się, że jest tak banalne, NIEOCZEKIWANE rozwiązanie?!
O dziwo... pomogło.... 🙂
- 6 years ago
mam ten sam problem ale to nie pomogło :<
- 6 years ago
Hej kumpel , masz jakieś rozwiązanie problemu bo... u mnie też gra stoi w miejscu
- 6 years ago@N8Nicolas hej mam to samo ,Easy Anity Cheat wykrył w antywirusie kaspersky niezaufany plik.Jak usunełeś problem
- 6 years ago
@CYBERBATMAN06 Po jakimś czasie (z ciekawości czy problem został rozwiązany) postanowiłem uruchomić grę i jakimś cudem zaczęła działać.
- 6 years ago@N8Nicolas Ok
- 6 years ago
Grę kupiła moja ciocia z tytułu dnia Mikołaja dla mojego synka. GRA NIE URUCHAMIA SIĘ (mignie pasek niebieski do końca i wychodzi do Origin).
Problem widzę, że zgłasza bardzo dużo osób, ale coś mi się wydaje że EA nie potrafi rozwiązać prostych masowych problemów i widocznie proces zbiorowy może tylko skutkować ?
Męczę się z infolinią i poziom wiedzy jest mniejszy niż mój. Na tym polega obsługa pomocy technicznej w EA ?? To są żarty czy pomoc techniczna ?
Zaznaczam, że mój komputer spełnia wymagania minimalne i tylko z tą jedyną grą jest problem, inne gry których mam sporo (na Origin czy Steam czy innych platformach) nie mają takich problemów.
Załączam pliki z logów.
Sposoby, które przeprowadziłem:
- zmieniałem język z polskiego na angielski w Origin (ponoć komuś pomogło, ale nie mi)
- uruchamiałem jako Administrator Origin - nic nie pomogło
- uruchamiałem jako Administrator pliki PVZBattleforNeighborville.exe i Launcher - nic nie pomogło
- przeinstalowałem EasyAntiCheat - nic nie pomogło
- tryb awaryjny Windows 10 z obsługą sieci nic nie dał, ponieważ w trybie awaryjnym nie działa usługa EasyAtniCheat wiec gra nie wystartuje
- program antywirusowy i zaporę mam oryginalną w Windows 10 Pro (defender) i po wyłączeniu nadal nic nie pomogło (nie jest to wina portów czy firewall czy antyvira)
- przeinstalowana aplikacja Origin i czyszczenie cache nie pomaga
- przeinstalowałem sterowniki do karty graficznej na najnowsze NVIDIA (są z końca listopada) i nic nie pomaga (na starszych także nic nie pomaga).
- Windows 10 Pro jest najnowszy i ma wszystkie poprawki, nie ma wirusów ani dodatkowego oprogramowania
Godziny zmarnowanego czasu i tyle w temacie, bo takie są fakty, a gra nadal nie uruchamia się i nikt nie potrafi podać daty aktualizacji KRYTYCZNEGO PROBLEMU jakim jest uruchomienie produkt po zakupie. To nie jest nawet śmieszne, co mam powiedzieć synkowi że dostał bubel od Mikołaja ? 🙂
ŻĄDAM PODANIA DATY AKTUALIZACJI, KTÓRA SPRAWI POPRAWNIE DZIAŁANIE PRODUKTU LUB PROSZĘ PODAĆ INNE ROZWIĄZANIE, KTÓRE URUCHOMI GRĘ.
KUPUJĄC ORYGINALNY PRODUKT W WERSJI PEŁNEJ I FINALNEJ ŻĄDAM JEGO DZIAŁANIA, TO NIE JEST BETA.
- EA_Kuba6 years ago
Community Manager
Hej @kingmirkow
Dziękuję za szczegółowe opisanie wykonanych kroków oraz za pliki diagnostyczne (usunąłem z Twojego wpisu plik MsInfo32). Niestety obawiam się, że problem leży w procesorze w który wyposażony jest Twój komputer (AMD Phenom II X6 1045T) - jest on poniżej minimalnych wymagań gry.
Sprawdź czy możesz zwrócić grę samodzielnie, lub skontaktuj się z nami bezpośrednio.
- 6 years ago@EA_Kuba Nie jest to problem procesora bo włożyłem na chwilę mocniejszy z innego kompa, zmarnowałem czas ponownie i nadal to samo, po za tym na tym starym procesorze uruchamiam każdy nowy tytuł nawet Battlefield V czy nowy Tomb Raider a także starsze tytuły np. GTA5 które ma dużo większe wymagania od Plants VS Zombies i działa płynnie, szczególnie jak uruchomię drugą kartę graficzną (nie jest to także wina karty). Sporo osób ma ten sam problem na różnych konfiguracjach sprzętowych, więc proszę traktować Klientów poważnie. Dla mnie ten produkt jakim jest państwa gra Plants VS Zombies Battle for Neighborville to wersja alfa, nawet nie beta, proszę o podanie daty wydania aktualizacji, która rozwiąże podstawowy problem jak uruchomienie gry, która w obecnie formie jest produktem bezwartościowym.
- 6 years ago@Olis20140129 stacjonarny
- 6 years ago
to stacjonarny
- 6 years ago
tak
- 6 years ago
Faktycznie! Już myślałem że muszę dzwonić do EA! Dzięki!
- 5 years ago
Mam ten sam problem z wiadomością zamieszczam DxDiag.
About Plants vs. Zombies™ Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 12 hours ago