Forum Discussion
Witajcie
Wczoraj spędziłem prawie 2 godziny na rozmowie z działem pomocy technicznej EA w Polsce, który z kolei konsultował ten problem z działem technicznym w USA lub Anglii (nie dowiedziałem się dokładnie). Podejmowałem wcześniej wszystkie kroki, wymienione jako mogące pomóc na tym forum - nic to nie dało. Pracownik techniczny uruchomił nawet moje konto Origin na swoim komputerze i uruchomił grę, działała u niego. Sugerował, że problemem może być "lokalizacja użytkownika i język systemu".... Gra kupiona na rynek polski raczej nie powinna stwarzać problemu, ale kij to. Idąc tym tropem w ustawieniach samej gry w Bibliotece Gier aplikacji Origin zmieniłem język na angielski....... GRA SIĘ URUCHOMIŁA! Po zmianie na język Polski także.... Jednakże moja radość była przedwczesna, ponieważ dzisiaj rano mój syn usiłował ją bezskutecznie uruchomić - problem z wyrzucaniem do Origin powrócił - gra ponownie się nie uruchamia.
Sprawdziłem na amerykańskich forach, że trzeba włączyć Origin jako administrator. Następnie przejść do folderu, w którym znajduję się gra i włączyć ją jako administratora. Mi pomogło mam, nadzieję że i Wam pomoże. Miłego dnia!🙂
- 6 years ago
NIe wierzę, kurde, nie wierzę.... 3 tygodnie użerania się z grą, dwie godziny konsultacji z pomocą techniczną i nic, a tutaj okazuje się, że jest tak banalne, NIEOCZEKIWANE rozwiązanie?!
O dziwo... pomogło.... 🙂
- 6 years ago
mam ten sam problem ale to nie pomogło :<
- 6 years ago
Hej kumpel , masz jakieś rozwiązanie problemu bo... u mnie też gra stoi w miejscu
- 6 years ago
Faktycznie! Już myślałem że muszę dzwonić do EA! Dzięki!
About Plants vs. Zombies™ Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 19 hours ago