Przyłączam się do próśb poprzedników o dodanie angielskiej opcji językowej go gry PC wydanej na terenie Polski.
Skoro można było nam takową ścieżkę audio udostępnić w BF1 to nie widzę powodu, dla którego w przypadku SW BF 2 miałoby to być niewykonalne.
Przypominam, iż obie gry mają ograniczenia wiekowe. Wbrew pozorom SW BF 2 nie jest grą dla sześciolatka, który chce sobie pomachać mieczem.
To gra z przemocą, od lat 16. Ostatni film nie ma ograniczeń wiekowych ale gra owszem. O ile ktokolwiek w sklepach stacjonarnych się tym przejmuje.
Mod - fajnie, że ktoś to zrobił ale nie bardzo wiem jak to działa i nie lubię plików nieznanego pochodzenia na swoim komputerze więc podchodzę ostrożnie,
poza tym aktualizacja gry może spowodować zaprzestanie jego działania :-(
Nam się to NALEŻY jak psu buda. Płacimy mniej więcej tyle samo za ten tytuł co reszta Europy. To nie lata 90-te, kiedy Polscy dystrybutorzy ograniczając
ilość wersji językowych jednocześnie dawali nam cenę niższą o połowę od zachodnich. Wzrost cen gier EA z roku na rok przyspiesza! Niedawno FIFA
na premierę kosztowała góra 129, 159 a teraz wołają 219 i dalej dają komentarz tylko polski! To jest skandal. To się nadaje do Parlamentu Europejskiego
jako dyskryminacja polskich obywateli i cudzoziemców mieszkających w Polsce, którzy muszą grać tylko "po naszemu". Zrównanie cen powinno iść w parze
ze zdjęciem regionalizacji. Kurs € stoi w miejscu od lat. Nic tego nie usprawiedliwia poza chciwością wydawcy/dystrybutora.
Albo proszę nam dać wybór i sprzedawać wersje DWIE - "tylko PL" i "worldwide" do wyboru. Tak już kiedyś było.
W grudniu gra była w promocji ale wczoraj widziałem w MM znowu SW BF 2 za 199 zł! Proszę więc mi nawet nie próbować przytaczać argumentu o tym,
jak to u nas jest taniej. Gdybym miał kupować teraz (niestety kupiłem znacznie wcześniej) to bez chwili wahania wziąłbym kluczyk z jakiegoś keyshop'u.
Nawet na niemieckim Amazonie, który nie słynie z niskich cen, cena z 34 € (promocja) wzrosła do 39 € ale to jest nadal znacznie taniej niż u nas! I oni mają swobodę wyboru wersji!
Support chat jak na razie (3 próby) okazał się bezużyteczny. W takim razie polecam stosowanie zakupu przez Origin, gdzie można grę zwrócić.
Potestujmy na ich koszt a potem kupmy za granicą. Sami do tej sytuacji doprowadzili więc nie będę miał skrupułów. Stracą na tym głównie sklepy stacjonarne.