Jeśli Wasz system (Windows 7) posiada zainstalowane z tego wątku aktualizację (vc ++ itp.). Problemem może być ewentualnie plik licencji bądź pliki tymczasowe Origin, dlatego wykonajcie jeszcze poniższe:
Wycięcie pliku licencji .dlfz poniższej lokalizacji (np. na pulpit) i ponowne uruchomienie gry
Jako, iż w tym folderze znajdują się pliki licencji/aktywacji innych gier najlepiej przefiltrować pliki xxx.dlf po dacie i wytnijcie te ostatnie, które powinny być odnośnie właśnie Star Wars Battlefront 2.
PS. FolderProgram Datajestukryty,więc w opcji widok (Opcje Folderów) musicie zaznaczyć (Ukryte elementy/Pokaż ukryte pliki....)
Wyczyść pamieć podręczną Origin - zamknij całkowicie aplikację Origin i postępuj według poniższej instrukcji, po czym uruchom Origin raz jeszcze jako administrator!
Możecie pobrać na nowo Origin z naszej strony i zainstalujcie go raz jeszcze!
Jeśli nadal pojawia się czarny ekran, użyjcie może kombinacji klawiszy ALT + ENTER przy próbie startu gry!
@LuckyLuck523 Jako, iż oznakowałeś moją odpowiedź jako rozwiązanie, mógłbyś podzielić się z innymi użytkownikami, co u Ciebie zadziałało z wymienionych rozwiązań?? Dzięki wielki w imieniu Swoim i innych graczy. :eahigh_file:
U mnie się okazało, że miałem jakąś niepobraną aktualizację Win7 pomimo, że w panelu pokazywało, że jest aktualna. Zaktualizowałem i wszystko śmiga. Moje niedopatrzenie. Pozdrawiam :D
U mnie podobnie jak u kolegi. Wyłaczony Windows Update odpalony na siłe i zainstalowałem brakujace 34 aktualizacje i ruszyło. teraz tylko ogarnac zacinajace sie filmiki w kampani.
U mnie problem ten pojawił się wczoraj, nie grałem przez tydzień, a wciągu tego tygodnia zainstalowałem nowy fall update do windowsa. Próbowałem wszystkich rozwiązań z podpiętego tematu, ale nadal nie działa.