Forum Discussion
W tym artykule (na dole strony - wydajność) opisałem procedurę utworzenia pliku user.cfg itd. celem ograniczenia liczby klatek przy starcie gry. Powinno to ograniczyć generowanie wielkiej ilości klatek, mogącej powodować problem ze stabilnością gry oraz systemu.
Powodzenia!
Mój laptop i tak się zacina. Gra nie działa płynnie nawet na niskich ustawieniach graficznych, a mam procesor i7 i kartę graf. NVIDIA GTX 1050. Dlaczego?
- EA_Odix7 years ago
EA Staff (Retired)
Zaktualizuj system Windows 10 do najnowszej wersji 1809, jeśli nie jest pobrana: https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10
W przypadku gier jak Battlefield V to pomogło z wydajnością (slink frostbite).
Powodzenia!
- -NP-LucjanWindu7 years agoNot applicable
Zauważyłem, że kiedy uruchamiam grę to dyk pracuję cały czas na 95-100%. Czy jest na to jakaś rada? Bo system mam aktualny.
- -NP-LucjanWindu7 years agoNot applicablePoza tym zauważyłem, że kiedy jestem podczas rozgrywki to FPS osiągają wartość 40-50, a kiedy zacznę ruszać postacią to wartość spada na chwilę do 30-40 i znowu licznik rośnie. Taka sytuacja powtarza się bardzo często, nie mam pojęcia dlaczego. Mój laptop to MUSI GL73 8RC.
- Lewipollen7 years agoNot applicable
Moim zdaniem gra jest żle zaktualizowana . Po ostatniej aktualizacji zauważyłem że nie ma płynności w grze i w ruchach postaci. Jak włączyłem opcję directx 12 to w ogólne grę klatkowało. Ostatnio też są jakieś duże problemy z serwerami bo ludzie po prostu grają jakby mieli zdolność teleportacji.