Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
8 years ago

Re: Błąd error 721 - rozwiązanie

Cześć,

Ja już rozwiązałem problem. Jakiego masz dostawcę Internetu? Ja mam UPC. Ogólnie chodzi o protokół/bramkę IP. Musisz się skontaktować z dostawcą netu i poprosić by zamienili Tobie IPv6 na IPv4. Nie jestem techniczny za bardzo więc nie rozumiem dokładnie o co chodzi i dlaczego to niby wpływa na możliwość połączenia z serwerami EA. Tym bardziej że beta Battlefront 2 i Battlefield 1 bez problemu mi działały.

Ale skontaktowałem się na czacie z pomocą techniczną UPS, zrobili mi to od ręki w 10 min i jeszcze wczoraj pykałem on-line.

Ogólnie poradę żeby tak zrobić znalazłem w necie pod tym linkiem:

http://gametrade.pl/grupa/playstation-4/star-wars-battlefront-2-ps4-problem-z-polaczeniem

Pozdrawiam,

8 Replies

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Dzięki wielkie za poradę, czyli dopiero w poniedziałek może uda mi się zagrać w MULTI po telefonie do UPC :/

Ale ważne, że się uda, jeszcze raz dzięki. 

Napiszę w poniedziałek czy też pomogło.

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Niekonieczne. Zdaje się, że w UPC Pomoc i Obsługa Klienta działają przez 7 dni w tygodniu, od 7.00 do 23.00 😉

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Też racja, zrobione i działa w końcu wszystko 🙂

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Siema

Tez mam problem z 721.

Do upc nie dzwonilem jeszcze bo z tego co sprawdzalem po necie ja juz mam ipv4 ;/

wiec nie wiem w czym problem moze byc

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

@Frigz69 Hej!

Jak widzisz problem dotyczy protokołu internetowego od dostawcy, jeśli korzystasz z PS4 i posiadasz dostawcę UPC, problem rozwiąże zamiana na protokół IPv4.

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Mam xbox i neostradę, u mnie pomogło to:

- konsola informowała, że mam połączenie IPv4, ale dla pewności w ustawieniu routera (FunBox) w zakładce "zaawansowane" => "połączenie z internetem" odznaczyłem pole "wymuś połączenie "IPv4"

- w zakładce "zaawansowane" => "konfiguracja sieci" => "UPnP" odznaczyłem pole "włącz UPnP IGD" (tzn UPnP musi być WYŁĄCZONE)

Zresetowałem router i konsolę. Od tej pory wszytko było ok.

Ewentualne można jeszcze sprawdzić, czy zapora sieciowa nie blokuje reguł NAT (można zmienić zaporę na niską). Dodatkowo sprawdźcie w ustawieniach konsoli, w ustawieniu sieci, NAT jest oznaczony jako otwarty. 

Pozdrawiam wszystkich, którzy walczą - nie tylko z Rebelią, ale i z routerami🙂

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago
    U mnie rozwiązanie nie zadzialalo
  • hmm  a czy w przypadku gdy np do wczoraj wieczorem wszystko mi śmigało, neta nie zmieniałem, ten sam od 3 lat, a tu dzisiaj wywala mi ten błąd też to będzie wina IPv? dodam , że np we FIFA 20 wszystko działa bez problemów...

About Star Wars Dyskusja o grze

Porozmawiaj ze społecznością o grach STAR WARS™ od EA.1,249 PostsLatest Activity: 6 days ago