Forum Discussion

EA_Kuba's avatar
EA_Kuba
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
2 years ago

Re: StarWars Jedi:Ocalaly-moementalne chwilowe zacinanie się gry po aktualizacji

Hej @KotLuminos 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Cieszę się, że zdecydowałeś się powrócić do kontynuowania podróży Cal'a 🙂 

Sprawdź proszę jaką rozdzielczość masz ustawioną w samej grze i ustaw ją jako natywną dla Twojego monitora (1920 x 1080(p) (60.000Hz)). 

Dodatkowo na czas gry wyłącz programy wykorzystujące nakładki ekranowe (Discord, Restream). 

Koniecznie powiedz też co programujesz w Pythonie 😉. 

@KotLuminos  napisał/a:

I Przepraszam za brak Polskich znakow-jakos klawiatura ich niewykrywa,a zapomniałem jak to ustawić

Lewy Alt+Shift. 

4 Replies

• Nie wiem czy to przez to, że drugi i trzeci raz odpaliłem grę-ale jak wyłączyłem discorda w tle,to poczakowe animace nie ścinały się aż tak jak wcześniej(wczęsneij przy tylko włączanym discordzie w tle trochę bardziej ścinało).Będac w Azylu wędrowca już ścinanie nie było ąz tak dotkliwe lub nawet wogule(trudno zweryfikować,bo jestem mega zmecozny i mi się fakty zmywają)

rozdzielność mam ustawioną 1920x1080 i  nie mogejej zmienić

W pythonie nie programuje niczego specialnego- mój największy projekt to zrobienia konsolowej gry kółko-krzyżyk wykorzystując obiegówkę-czemu pytasz?

Chcę tez zapytać cczy da się jakoś zrobić tak by nie ścinało przy włączonym OBS'sie i Restream'ie? Bo chcę streamwać tą grę, i chcę jak najlepszą jakość streamu dać czy zmiejszenie jakości gry z epickich na wysokie pomogło by?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Dzięki za odpowiedź @KotLuminos 

Samo uruchomienie programu nie powinno wpływać na działanie gry, jeśli będzie on uruchomiony w tle. Problemy mogą się pojawiać, kiedy zaczniesz wykorzystywać nakładki ekranowe. Możesz dla lepszej optymalizacji ustawić profil dla gry z poziomu GeForce Experience. 

Ponadto: 

@KotLuminos  napisał/a:

(...)Ustawiłem w grafice używanie cos AMD na jakość i jest lepiej-ale i tak nie jest jak keidys. (...)

Upewnij się, że gra wykorzystuje tylko dedykowaną kartę graficzną (NVIDIA GeForce RTX 3080). 

Odnośnie Pythona to zauważyłem, że na Twoim komputerze jest zainstalowany IDE, a że sam czasem coś tam napiszę, stąd moje pytanie 🙂 

• "Odnośnie Pythona to zauważyłem, że na Twoim komputerze jest zainstalowany IDE, a że sam czasem coś tam napiszę, stąd moje pytanie"
    Rozumiem :D

Problem został roziwązany-kiedy włączałem OBS'a-to stramowanie szło przez nkoder Nvidi-tóry zżerał 60% procesora Karty Graficznej xD Zmieniłem na Enkoder AMD i gra super Działa :D Czasem czuc spadek klatek-ale to owiele lepsze niż jak było wcześniej :D

Kiedy miałem być w pobliżu miejsca do Jaskini Q' coś tam na Koboh to mi kraszowało,ale to pewnie dlatego,ze chciało załadowac, + był stream + Restream chat włączony i tak jakoś wyszło-ale jest ok, jutro spróbuje ponownie :D

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @KotLuminos 

Dzięki za informacje! 🙂 

Koniecznie daj nam znać kiedy będziesz streamował grę i link do Twojego kanału! 

About Star Wars Dyskusja o grze

Porozmawiaj ze społecznością o grach STAR WARS™ od EA.1,266 PostsLatest Activity: 5 hours ago