Forum Discussion
Niestety znów to samo... nie jest to też ping bo testowane na różnych łączach ...
macie jeszcze jakieś pomysły? czy może jest jakis patch ?
to jest wina EA. Zaczyna mnie to już wnerwiać od 2 miesiecy
- EA_Odix8 years ago
EA Staff (Retired)
@Hoth24_YT @ZwierzaczeKk95 @daramushi
Jeśli problem pojawił się u Was bezpośrednio po aktualizacji TLJ, spróbujcie parę obejść poniżej:
Osobiście zawsze po większej aktualizacji, robię tak zwany reset ustawień:
RESET USTAWIEŃ GRY (instrukcja powyżej)
Wyłącz zapisy w chmurze (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ) następnie zmień nazwę folderu STAR WARS Battlefront II na np. STAR WARS Battlefront II kopia, katalog ten znajduje się w bibliotece Dokumenty (%USERPROFILE%\Dokumenty lub %USERPROFILE%\Moje dokumenty)
Po czym uruchom grę bez zmieniania ustawień!Uwaga: zapisy kampanii mogą zostać usunięte!
+
Zmniejszyć ustawienia obrazu na NISKIE/ŚREDNIE
+
USTAWCIE TRYB ZASILANIA - WYSOKA WYDAJNOŚĆ (Panel Sterowania)
+
USTAW LIMIT KLATEK NA 60: Utwórz plik w notatniku o nazwie user.cfg (rozszerzenie nie może być .txt) i umieść go w katalogu gry .....\Origin Games\STAR WARS Battlefront II\ w pliku user.cfg wpisz poniższą wartość:
GameTime.MaxVariableFps 60+
USTAW GRĘ W TRYBIE OKIENKOWYM (Opcje) - następnie po rozpoczęciu potyczki, użyjcie kombinacji klawisz Alt + Enter celem przejścia na Pełny Ekran
+
Jeśli wszyscy korzystacie z Windows 10, możecie zerknąć do tego wątku i wypróbować parę rozwiązań tam wymienionych.
+
U niektórych osób pomogła również przesiadka na wcześniejszą wersję sterownika NVIDIA 388.31
Problem jest badany przez studio, dlatego jeśli koledzy będą potrzebować dodatkowych informacji, proszę Was teraz o podesłanie raportu DXDIAG do Waszych odpowiedzi! Dziękuje! :ealight_bulk:
- 8 years agoNic nie pomoglo a opcji ze zmniejszeniem klatek na bank nie zrobie po cos to jest. Moge grac na ultra obnizlem do wysokich i mam 100 klatek niecale. Raz jest ok na serwie raz nie. Ja mam raz lagi raz spadki klatek raz freezy. Jutro dzwonie chyba do origina niech rozwiaza mi problem na biezaco na swoj koszt. Smiech na sali skoro w bf1 tez takie cos jest znaczy ze wina po ich stronie. Albo jest czarna list graczy ktorzy maja miec lagi. Takie teorie tez juz sa w sieci. Po bandzie support leci
- 8 years agoJa nagrywam dla ludzi te gre w ktora i tak malo osob ma. Potrzebuje aby to bylo juz naprawione bo inaczej bede musial przejsc do innej ehh
- Anonymous8 years agoU mnie to samo. Raz na ULTRA powyżej 60 klatek a raz na niskich 35... To jest żałosne. 3 raz reinstaluje grę i nic nie pomaga. Jeśli po niedzieli się nic nie poprawi to również do nich zadzwonię i poproszę o zwrot pieniędzy, które bezsensownie wydałem... pozdrawiam.
- EA_Odix8 years ago
EA Staff (Retired)
Problem w grze BF 1 jak przeczytacie uważnie w wątku, dotyczy głównie Windows 10! Jak wspomniałem, problem spadku klatek tzw. lag jest badany przez studio i kontakt z naszym działem pomocy tego nie przyspieszy. Co natomiast pomoże studiu, to przesłanie od Was informacji co do sprzętu w postaci DxDiag (jak już wspomniałem wcześniej)
PS. @Hoth24_YT Wybacz, ale nie widziałem Twojego wcześniejszego wpisu w prawidłowym wątku, przez co możesz zignorować to co wcześniej napisałem w innym dziale.
- Anonymous8 years ago
Proszę bardzo.
- 8 years ago
masz, wezcie róbcie pod mój sprzęt bo nagrywam i streamuje te gre z dobrą widownią
- 8 years ago
nadal mam skakanie klatek i mikro lagi od czasu do czasu. help
- Anonymous7 years agoW opcjach graficznych gry wyłącz DX12. U mnie pomogło i już się tak bardzo nie zacina.
- Anonymous7 years agoWitam kolegów. U mnie podobna sytuacja. Gra w sing player ostro się przycina. Pomogła synchronizacja pionowa ale i tak nie jest jak być powinno. Sprzet mam całkiem dobry. 8 gb ram i7 i gtx 1050Ti. Dodam że klatki oscyluja miedzy 70-100. Nie zaleznie od ustawien gra ma lagi czy na ustawieniach wysokich czy niskich... Wersja cyfrowa zainstalowana przez origin. Nie mam natomiast problemu z innymi tytułami np Wiedzmin 3 Call od Duty ww2 i inne .wszystko chodzi na wysokich i jest bajka.cos wiadomo w tej sprawie ?
- EA_Odix7 years ago
EA Staff (Retired)
Studio nadal bada problemy wydajności i planuję stosowną poprawkę w aktualizacji marcowej (brak ETA). Dodatkowo oprócz kroków wymienionych w wątku, możecie spróbować wyłączyć nVidia shadowPlay 2.0 (Nvidia Share).
SpoilerWYŁĄCZCIE opcję NVIDIA SHARE w GeForce Experience (Overlay) i proces odpowiedzialny za GeForce Performance Monitor
- Anonymous7 years ago
Już ta gra zaczyna mnie wkur.... dziś mam nowy problem. uruchamiam gre przez aplikacje i nic się nie dzięje. Uruchomiłem naprawianie i nic to nie dało. Stosowałem metody polecane na forum i tez klapa. Ma ktoś jakiś pomysł ??? czy zostaje odinstalować i ściągać od nowa ?
- Anonymous7 years agoOk. Ogarnołem problem. Czysty start systemu załatwił sprawe.
- Anonymous7 years ago
Znowu ten sam problem. Gra nie odpala. Tym razem czysty rozruch nie pomaga. Gra odpalała normalnie a za 5-6 razem reakcja jak wyżej. Czy ktoś wie jak to kur...* odpalić bo już mnie ch.. strzela. HELP
- 7 years ago
@wiesniakpoZiomek, daj spokój z tą grą 😃,EA wypuściło DEMO tej gry, przecież ta gra wygląda jak nie dokończona i totalne DEMO żeby zarobić jak najwięcej kasy, niestety pazerność nie idzie w parze z ich celem 🥳 są totalnie stratni z tą grą, ta gra już raczej umarła bo z takim zaangażowaniem i aktualizacjami to jej dobrze nie wróżę.
Taka wielka firma a ich dział od BATTLEFRONTA II to śmiech na sali,zrobienie im trzech skinnów zajeło miesiące z czego leia okej gdyby nie niebieski miecz luka to 😃 , dodając że to są skinny skopiowane z Battlefronta 2015 haha, naprawdę się z tym wysilili,ostatni sezon był 13 grudnia zamiast clone wars sezon 2 to będzie fan wars sezon żaden,4 bronie na klase normalnie full wypas z czego chyba heavy ma 2 takie same bronie jedna się rózni tym że ma dopisek LE i da się ją customizować😃, gdzie jest cuztomizacja postaci czy coś, nie wspominając o totalnym stutteringu w grach gdzie się spoko gra fajny team, to już następna runda zacina i mikro przycięcia, po czym musisz wyjść znajdzie ci nową grę a tam trafi ci się team bezmózgów to aż się grać odechciewa, czasem pogram ale od czasu do czasu bo tyle minęło czasu i nic konkretnego się nie zmieniło, pozdrawiam. - 7 years ago
ja ten error zgłaszam od dawna. tez macie od premiery podczas ładowania gry do menu ponad 2000 fpsów? coś jest nie halo. tylko w tej grze mam problemy
- Anonymous7 years ago
Witam wszystkich.
Kilka dni temu zakupiłem sobie BATTLEFRONT2. Jednak nie jestem zadowolony ponieważ gra bardzo się zacina. Szukałem odpowiedzi u wujka GOOGLE, niestety nie ma żadnej konkretnej na ten temat. Więc postanowiłem zapytać na tym forum, czy może ktoś zna przyczynę takiego lagowania i potrafi rozwiązać ten problem. Dodam swoje spostrzeżenia, a mianowicie wydaje mi się iż gry które są zainstalowane za pomocą ORIGIN , a mam takie dwie tj; BATTLEFRONT2 i BATTLEFIELD1 nie działają płynnie tylko mają jakieś zwiechy. Natomiast gry zainstalowane za pomocą STEAM działają perfekcyjnie. Zastanawia mnie więc, czy wina nie stoi po stronie ORIGIN, a nie samych gier. Dodaje link do krótkiego filmiku który pokazuje jak zacina się gra.
https://www.youtube.com/watch?v=vG1XXr1pLmY&t=0s&list=WL&index=62
- EA_Odix7 years ago
EA Staff (Retired)
Na początek chciałbym, abyś miał baczenie na język w Twoich wpisach! Pamiętaj, że to jest oficjalne publiczne forum i wiele osób je przegląda. Potraktuj to jako 1-sze ostrzeżenie. Co do Twojego problemu z uruchomieniem gry, wszelkie kroki, które powinny pomóc jak i czysty rozruch już dawno, zostały dodane do tego wątku, który radzę sprawdzić.
Jeśli opisany problem nadal będzie występować, prześlij nam proszę raport DXDIAG do Twojej odpowiedzi. Powodzenia! 🤞
Problem wysokiej wartości klatek przy starcie gry, a co za tym idzie stabilności, ma być zaadresowany w marcowej aktualizacji (brak ETA). Na chwilę obecną, aby klatki nie skakały do takich wartości, możecie użyć obejścia z tego wpisu, który też dodałem do ogólnego wątku w sekcji (wydajność).
- Anonymous7 years agoPrzepraszam, ale za co te 1-sze OSTRZEŻENIE ?
- EA_Odix7 years ago
EA Staff (Retired)
Ostrzeżenie zostało zaadresowane do innego użytkownika. - Anonymous7 years ago
Witam.
Co znaczy "CZYSTY START SYSTEMU" i jak go wykonać? - 7 years ago
@szolosz_ip3j9ggMiałem tak samo, pomogła starsza wersja sterownika a mianowicie Nvidia 390.65, gram na tych i czasami są te mikro przycięcia słynne ale gra się okej, ewentualnie spróbuj ustawić na obecnych sterownikach limit klatek na sekundę, pozdrawiam.
- Anonymous7 years agoPrzepraszam za moje wypowiedzi. Poniosło mnie.
- Anonymous7 years agoGra po patchu dalej niegrywalna. Przynajmiej kampania. Online jakos dziala ale tez bez rewelacji. Podsumowywując kupujac ta gre zostałem oszukany. Bo moj komp spełnia minimalne wymagania ponad norme powiedział bym nawet że bliżej mu do zalecanych a gra laguje jak bym miał karte geforca mx440 . zenada. Chamstwo i bezczelność EA jest tak wysoka ze na samą myśl mam lek wysokości. Pozdrawiam wszystkich. Niezadowolony i oszukany gracz. 🙂
About Star Wars Dyskusja o grze
Recent Discussions
- 2 hours ago
- 18 hours ago
- 6 days ago
- 18 days ago