Forum Discussion

Tabakierrra's avatar
3 years ago

Star Wars Jedi Survivor - ciągłe zawieszanie się gry.

Witam, mam problem. Gdy odpalam star wars jedi ocałaly i jestem na corusancie, to gdy wychodze z statku zacina mi się cała gra i muszę od nowa włączać komputer, po odinstalowaniu gry i zainstalowaniu błąd nadal jest. prosze o pomoc. Pozdrawiam

W załączniku dołączyłem plik dxdiag z całą specyfikacją komputera.

6 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @Tabakierrra 

Dzięki za przesłanie pliku DxDiag i opisanie problemu. 

W pliku DxDiag zauważyłem:

The file vbaudio_cable64_win7.sys is not digitally signed, which means that it has not been tested by Microsoft's Windows Hardware Quality Labs (WHQL). You may be able to get a WHQL logo'd driver from the hardware manufacturer.

Plik ten zdaje się być powiązany z oprogramowaniem - VB-Audio. Jeśli jest to aplikacja z której korzystasz na co dzień, upewnij się, że jest zaktualizowana do najnowszej wersji. Jeśli nie to rozważ usunięcie jej z komputera. 

Przed kolejnym uruchomieniem gry - usuń z komputera (lub przenieś w inne miejsce) lokalnie zapisane gry. Znajdziesz je w lokalizacji:

C:\Users\NAZWAUŻYTKOWNIKA\Saved Games\Respawn\JediSurvivor

Po usunięciu zapisów, odłącz jeden z monitorów i sprawdź czy problem będzie pojawiał się kiedy podłączony jest tylko jeden z nich. W miarę możliwości sprawdź problem na różnych portach w które wyposażony jest Twój komputer. 

Jeśli problem będzie pojawiał się nadal - poproszę Cię o sprawdzenie jakie błędy pojawiły się przed ostatnim wyłączeniem się gry przy pomocy narzędzia Windows:

• Naciśnij Windows+R
    • Wpisz w oknie perfmon /rel i naciśnij enter

Na osi powinieneś znaleźć informacje na temat zdarzeń, które miały miejsce na Twoim systemie. Poszukaj błędów związanych z EA app, grą Jedi lub takich które miały miejsce w czasie wyłączenia się gry. 

• Usunąłem vbaudio_cable64_win7.sys z systemu, wykonałem czysty rozruch. Odinstalowałem i zainstalowałem sterowniki karty graficznej na nowo. Problem nadal występuje.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    3 years ago

Hej @Tabakierrra 

Dzięki za odpowiedź. 

Czy usunąłeś również oprogramowanie powiązane z tym plikiem? 

Czy przed uruchomieniem gry usunąłeś zapisy gier? 

Czy udało Ci się sprawdzić problem z różnymi konfiguracjami monitorów? 

• Zaaktualizowałem ręcznie wszystkie sterowniki, usunąłem oprogramowanie związane z tym cable, odpiąłem dodatkowy monitor jednak problem pozostaje. Gra zawiesza się jakoś po 40 minutach grania i komputer musze zrestartować ręcznie.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    3 years ago

Hej @Tabakierrra 

Dzięki za odpowiedź. 

Czy gra zacina się zawsze w tym samym momencie? (kiedy dolatujesz na Coruscant)

Czy dzieje się to przy normalnej eksploracji mapy, czy przy jakimś charakterystycznym momencie (zmiana lokacji, wejście do budynku, cutscenka)?

Featured Places