Forum Discussion
6 Replies
- EA_Kuba3 years ago
Community Manager
Hej @Tabakierrra
Dzięki za przesłanie pliku DxDiag i opisanie problemu.
W pliku DxDiag zauważyłem:
The file vbaudio_cable64_win7.sys is not digitally signed, which means that it has not been tested by Microsoft's Windows Hardware Quality Labs (WHQL). You may be able to get a WHQL logo'd driver from the hardware manufacturer.
Plik ten zdaje się być powiązany z oprogramowaniem - VB-Audio. Jeśli jest to aplikacja z której korzystasz na co dzień, upewnij się, że jest zaktualizowana do najnowszej wersji. Jeśli nie to rozważ usunięcie jej z komputera.
Przed kolejnym uruchomieniem gry - usuń z komputera (lub przenieś w inne miejsce) lokalnie zapisane gry. Znajdziesz je w lokalizacji:
C:\Users\NAZWAUŻYTKOWNIKA\Saved Games\Respawn\JediSurvivor
Po usunięciu zapisów, odłącz jeden z monitorów i sprawdź czy problem będzie pojawiał się kiedy podłączony jest tylko jeden z nich. W miarę możliwości sprawdź problem na różnych portach w które wyposażony jest Twój komputer.
Jeśli problem będzie pojawiał się nadal - poproszę Cię o sprawdzenie jakie błędy pojawiły się przed ostatnim wyłączeniem się gry przy pomocy narzędzia Windows:
- Naciśnij Windows+R
- Wpisz w oknie perfmon /rel i naciśnij enter
Na osi powinieneś znaleźć informacje na temat zdarzeń, które miały miejsce na Twoim systemie. Poszukaj błędów związanych z EA app, grą Jedi lub takich które miały miejsce w czasie wyłączenia się gry.
Usunąłem vbaudio_cable64_win7.sys z systemu, wykonałem czysty rozruch. Odinstalowałem i zainstalowałem sterowniki karty graficznej na nowo. Problem nadal występuje.
- EA_Kuba3 years ago
Community Manager
Hej @Tabakierrra
Dzięki za odpowiedź.
Czy usunąłeś również oprogramowanie powiązane z tym plikiem?
Czy przed uruchomieniem gry usunąłeś zapisy gier?
Czy udało Ci się sprawdzić problem z różnymi konfiguracjami monitorów?
Zaaktualizowałem ręcznie wszystkie sterowniki, usunąłem oprogramowanie związane z tym cable, odpiąłem dodatkowy monitor jednak problem pozostaje. Gra zawiesza się jakoś po 40 minutach grania i komputer musze zrestartować ręcznie.
- EA_Kuba3 years ago
Community Manager
Hej @Tabakierrra
Dzięki za odpowiedź.
Czy gra zacina się zawsze w tym samym momencie? (kiedy dolatujesz na Coruscant)
Czy dzieje się to przy normalnej eksploracji mapy, czy przy jakimś charakterystycznym momencie (zmiana lokacji, wejście do budynku, cutscenka)?
- EA_Kalina3 years ago
Community Manager
@Tabakierrra Daj nam znać czy nadal potrzebujesz pomocy. Będziemy wdzięczni za aktualizację sytuacji.