Forum Discussion
Eva, znana także jako Eva Rotky, zaprojektowała Muzeum Sztuki Nowoczesnej i Starą Odlewnię, należącą do rodziny Miejscy współlokatorzy.
Ta pochodząca z Austrii londyńska projektantka wnętrz od zawsze pasjonuje się architekturą oraz wnętrzarstwem, a jej zamiłowanie do The Sims znacząco wpłynęło na jej decyzję o podjęciu kariery projektantki wnętrz. Eva szczególnie upodobała sobie projektowanie utrzymanych w duchu minimalizmu, a zarazem naszpikowanych detalami domów w The Sims, które łączą elementy współczesne oraz retro. Od 2020 roku Eva udostępnia swoje realistyczne budowle, nierzadko inspirowane historyczną architekturą takich miast jak Londyn, Paryż czy Nowy Jork. Jej lockdownowe hobby przerodziło się w długotrwałą pasję.
❔ ZESPÓŁ THE SIMS: Dotychczas opublikowałaś mnóstwo pięknych, wymyślnych budowli. Czy to doświadczenie nauczyło Cię czegoś, co przydało Ci się później, podczas tworzenia Muzeum Sztuki Nowoczesnej?
EVA: Jako że tworzenie starych budynków w nowoczesnej stylistyce to mój „chleb powszedni”, ten projekt powstał dość szybko! Dołożyłam wszelkich starań, by elewacja zawierała mnóstwo elementów starej willi, ponieważ chciałam, by po tej budowli widać było jej wiek i bogatą historię. Uwielbiam łączyć stare budowle z tym, co pozornie do nich nie pasuje, jak na przykład nowoczesne elementy – stąd duża, szklana nadbudówka. Jeśli chodzi o wnętrze, wyzwanie polegało na tym, by oba światy dobrze się ze sobą łączyły, nie stanowiły odrębnych bytów, dlatego w całej budowli użyłam tej samej betonowej podłogi i wykończenia ścian, a także mebli. Zamiast odbierać starej architekturze piękno, nowoczesne elementy ją uzupełniają!
❔ ZESPÓŁ THE SIMS: Uwielbiamy Starą Odlewnię! W jaki sposób chciałaś opowiedzieć historię Kryspina, Cannonballa i Olliego na parceli Miejskich współlokatorów?
EVA: Podczas tworzenia parceli Miejskich współlokatorów chciałam podkreślić różnorodność osobowości Kryspina, Cannonballa i Olliego. Choć Kryspin zawodowo zajmuje się sztuką, nie zabiera pracy do domu. W jego pokoju dominują więc monochromia i minimalizm, czysta architektura. Cannonball uwielbia jazz oraz wszystko, co wykwintne – zafundowałam mu wobec tego pokój z wystawnymi meblami oraz bogatą kolorystyką. Ollie to typ nastoletniego mózgowca, dlatego jego pokój jest bardziej młodzieżowy od pozostałych. Znajdują się w nim neony i światełka, a także obiekty rozwijające logikę, takie jak teleskop na dachu – oczami wyobraźni widzę, jak zakrada się tam nocą, by poobserwować gwiazdy!
Kellyhartx stworzyła dwie parcele w Nordhaven: pierwszy dom stary dom przy placu oraz lokal dla małej firmy – salon tatuażu Rozlany Neon.
Seria The Sims od zawsze była ulubioną grą Kelly – zaczęło się już, gdy miała osiem lat! Kelly uwielbia wyrażać swoją kreatywność w grze, budując domy oraz opowiadając historie, które sprawiają jej radość. Oprócz gier Kelly uwielbia jesień, kontakt z przyrodą i podróże.
❔ ZESPÓŁ THE SIMS: Co sprawiło, że stworzone przez Ciebie w tym Dodatku domy są wyjątkowe?
KELLYHARTX: Chciałam dać pierwszemu domowi coś ekstra. Mając na uwadze motyw Dodatku Dochodowe hobby, chciałam zapewnić Simom przestrzeń, w której mogliby założyć firmę lub rozwijać umiejętności. Wnętrze jest dość minimalistyczne, a zarazem przytulne i radosne.
Tworząc salon tatuażu Rozlany Neon, dużo eksperymentowałam z kolorami i oświetleniem! Często w swoich budowlach wykorzystuję dużo detali i szpargałów, co chciałam powtórzyć w przypadku tej parceli, by tchnąć w nią trochę życia. Industrialny loft wydawał się unikatowy oraz idealnie pasujący do Iverstad. Mieszanka stylu industrialnego i przytulnego, ciepłego wnętrza stanowiła niemałe wyzwanie, niemniej tworzenie budowli sprawiło mi mnóstwo przyjemności, a odzew ze strony zespołu był bardzo pomocny!
❔ ZESPÓŁ THE SIMS: Jacy Simowie zamieszkają Twoim zdaniem w zbudowanym przez Ciebie starym domu przy placu?
KELLYHARTX: Tacy, którzy są gotowi, by rozpocząć swoją wymarzoną działalność w starym domu przy placu. Może to być młody dorosły lub para seniorów – mam nadzieję, że będzie to przestrzeń, w której spełnią oni swoje marzenia.
About The Sims 4 Kreatywna Przestrzeń
Recent Discussions
- 2 months ago
- 3 months ago
- 4 months ago
- 4 months ago