ciekawe pomysły na simowe święta :)
Dodatek "4 pory roku" daje nam możliwość tworzenia własnych świąt. Wystarczy wybrać opcję "utwórz święto" w kalendarzu - wówczas wybieramy datę, nazwę święta, tradycje i interakcje jakie tego dnia mają wykonywać nasi simowie aby święto było udane. Jest to bardzo ciekawa opcja i daje nam pełną dowolność. Poniżej będę dzielił się pomysłami na ciekawe święta.
Na początek:
ŚWIĘTO ZMARŁYCH
- jako nazwę możemy wpisać np. "święto zmarłych", "wspominki" lub "dzień pamięci o zmarłych"
- z nowych interakcji w kalendarzu należy wybrać "wspominki" - polega na tym aby wybrać dowolną opcję klikając na nagrobek zmarłego sima,
- oprócz tego możemy wybrać także inne interakcje, które nam pasują (łącznie z paleniem świec) - kalendarz daje nam naprawdę ogromne możliwości
- aby święto było bardziej realistyczne warto zbudować cmentarz, ja swój postawiłem w Forgotten Hollow bo bardzo pasuje do tego otoczenia, umieszczam tam nagrobki członków rodziny ale także wszystkich innych simów - którzy kiedykolwiek przy mnie zmarli (zazwyczaj jest problem co zrobić z nagrobkiem jeśli nie chcemy go usuwać a jednocześnie niekoniecznie chcemy trzymać go w ogródku lub na kominku jako urnę... wówczas fajną opcją jest posiadanie cmentarza), jako tym parceli możemy wybrać "nieokreślone".
Co jakiś czas będę wstawiał także inne pomysły na simowe święta, jeśli również macie jakieś ciekawe pomysły ze swojej rozgrywki to piszcie śmiało 🙂