Forum Discussion
URLOP NA ŁONIE NATURY
Chcąc wybrać się na urlop nie zawsze trzeba nocować w wynajętym domku, ciekawym urozmaiceniem naszych podróżniczych przygód jest nocowanie na prawdziwym obozowisku (w namiocie lub pod gołym niebem). Idealnym do tego miejscem są Granitowe Kaskady.
Rezerwując urlop w Granitowych kaskadach polecam wybrać obozowisko (to także jest typ parceli "wakacyjny wynajem").
Tradycyjnie wybieramy ilość dni.
I zaczynamy kolejną przygodę! 🙂
Urlop na obozowisku polecam rozpocząć od zaopatrzenia się w niezbędny sprzęt. Możemy tego dokonać klikając na budkę informacyjną i wybierając opcję "kup zapasy".
Oto przedmioty, które ja zazwyczaj kupuję (ale wybór macie oczywiście znacznie większy):
Gdy zbierzemy już wszystko czego potrzebujemy - możemy wybrać dowolne miejsce na obozowisku, rozstawić nasz namiot, rozpalić ognisko i cieszyć się wymarzonym odpoczynkiem na łonie natury 🙂
Po nocy spędzonej w namiocie, jeśli planujemy trochę aktywniejszy wypoczynek - warto wrócić do budki informacyjnej i zapoznać się z informacjami dla obozowiczów. Niektóre z nich mogą być bardzo przydatne.
Możemy się dowiedzieć np. o dziwnym starym simie mieszkającym za głębokim lasem (informacja ta może być początkiem nowej ciekawej przygody).
Może tu chodzić o chatę pustelnika (zdjęcie w jednym z moich postów w wątku "Niezwykłe miejsca w The Sims 4") - aby ją odnaleźć wybierzcie się do lasu w Granitowych Kaskadach i jak mówi wskazówka - pamiętajcie aby "dokładnie sprawdzić każdą zarośniętą ścieżkę i polanę w lesie". Polecam 🙂
Chcąc wybrać się do lasu wystarczy wybrać na budce informacyjnej opcję "zwiedzaj lasy" a następnie z widoku otoczenia kliknąć na Park Narodowy "Las w Granitowych Kaskadach".
W lesie oprócz poszukiwania chatki pustelnika warto np. łowić raki, łapać owady lub po prostu spacerować podziwiając okazałe drzewa i inne rośliny.
Ja spacerując po lesie natknąłem się na leśniczego, kobietę z którą obecnie łączy mnie ciekawa przyjaźń 🙂
Leśniczego możemy także poprosić o wskazówki dla obozowiczów 🙂
Możemy także wspólnie łowić drewniane kłody i kolorowe raki 🙂
Aby odpocząć po dniu spędzonym w lesie polecam np. upiec pianki przy ognisku:
lub poleżeć w namiocie i poczytać leśny magazyn:
Z magazynu także możemy dowiedzieć się czegoś na temat lasu:
Całkowicie zgadzam się ze słowami Przeglądu Leśnego - urlop to świetny sposób by pozbyć się stresu i zrelaksować. Obozowisko oferuje nam także inne formy relaksu np. rzut podkową.
Jeśli zastanawiacie się w jaki sposób sim może załatwiać swoje podstawowe potrzeby - spokojnie, jest nawet toaleta dla obozowiczów 🙂
Bardzo polecam taką formę spędzania urlopu i zapewniam, że nie opisałem nawet połowy atrakcji jakie czekają nas w Granitowych Kaskadach 🙂 mam nadzieje, że kogoś zainspirowałem do przygody na świeżym powietrzu. Jeśli tak - wstawiajcie zdjęcia. Udanej przygody!
About The Sims 4 Kreatywna Przestrzeń
Recent Discussions
- 3 days ago
- 17 days ago
- 3 months ago
- 3 months ago