Pakiety rozgrywki w The Sims 4
Opis ze strony EA mówi, że pakiety rozgrywki to średniej wielkości pakiety, które dodają do The Sims 4 nowe, tematyczne motywy. W tym wątku piszcie jakie są wasze ulubione pakiety rozgrywki i dlaczego 🙂
Według mnie najlepsze są te, które dają do rozgrywki nowe otoczenie. Obecnie takich pakietów jest aż 8 (czyli zdecydowana większość). Spośród nich moim ulubionym jest pakiet Tajemnice Strangerville. Bardzo podoba mi się tajemniczy klimat jaki wprowadza do rozgrywki, możliwość wypełniania nowej aspiracji w ciekawy sposób (wypełniając aspirację widzimy jak zmienia się świat wokół nas i od początku mamy konkretny cel). Ponadto pakiet oprócz nowego otoczenia wprowadza także super karierę - wojskową. Możemy zdobywać medale, zostać marszałkiem (wybierając ścieżkę oficera) lub simem w czerni (jeśli wybierzemy ścieżkę członka tajnej jednostki). Obie ścieżki są mega ciekawe, dają do rozgrywki wyjątkowe nowe przedmioty oraz interakcje.
Wprowadzając się do Strangerville od razu otrzymujemy informację:
Aby rozpocząć nasze "śledztwo" w sprawie dziwnych zjawisk w Strangerville i tajemniczej zarazy należy wybrać nową aspirację (tajemnica Strangerville) i postępować dalej po kolei wg instrukcji jakie daje nam każdy etap aspiracji. Bez sensu abym pisał dokładny poradnik bo wszystko jest bardzo dokładnie i jasno wytłumaczone podczas rozgrywki, poza tym nie chcę spoilerować i pozbawiać tych, którzy jeszcze nie grali - dreszczyka emocji bo zabawa w detektywa w Strangerville jest mega ciekawa 🙂
Jeśli natomiast macie problem z którąś z części dochodzenia, jeśli coś jest niejasne - piszcie śmiało a postaram się pomóc.
Co jakiś czas będę wstawiał także krótki opis i kilka ciekawostek na temat innych pakietów rozgrywki. Czekam również na informacje, które pakiety Wy lubicie najmocniej 🙂
Poniżej kilka zdjęć z mojej rozgrywki w Strangerville