Forum Discussion
Jaka była Twoja pierwsza rola w The Sims i jak się zmieniała z czasem?
Obecnie zajmuję stanowisko starszej inżynierki oprogramowania, ale pracuję w grupie dyrektorek technicznych. Więc w grze zostałam wymieniona jako dyrektorka techniczna. To trochę mylące [śmiech].
Zaczęłam pracę w The Sims 4 jako stażystka w programie Pathfinder na drugim roku studiów. Byłam w zespole programistów gry The Sims 4; w tamtym czasie ukazał się dodatek Koty i psy. Potem wróciłam na kolejny staż, zanim dołączyłam na pełny etat do zespołu, wciąż w inżynierii rozgrywki. Miałam szczęście, że się udało, a zespół jest naprawdę świetny. Z przyjemnością odkryłam, że nie tylko produkt jest naprawdę fajny. Zespół jest także naprawdę inspirujący i utalentowany.
Pracowałam nad wieloma pakietami jako inżynier rozgrywki, a przy dodatku Lovestruck byłam liderem zespołu inżynierii gry. Z czasem przeszłam z lidera inżynierii rozgrywki do roli dyrektora technicznego. Mój pierwszy staż odbył się w 2017 roku, a na pełny etat dołączyłam w 2019 roku, więc myślę, że teraz minęło około pięciu i pół roku. Tak naprawdę jednak, kiedy byłam mała, testowałam inną grę EA w wersji beta. Jako nagrodę wybraliśmy grę i ja wybrałam The Sims 2: Castaway – oczywiście była to gra w The Sims [śmiech]. Nawet wtedy pracowałam dla EA, poniekąd.