Forum Discussion
Co jest dla ciebie najbardziej znaczące, nad czym pracowałaś i dlaczego?
Tak naprawdę mam kilka odpowiedzi na to pytanie. Najbardziej wyrazista funkcja, z której jestem najbardziej dumna, dotyczy dodatku Cottage Living. Pracowałam nad narzędziem do tworzenia stawów, które jest naprawdę fajne. Wcześniej gracze musieli używać gotowego kształtu stawu, a dzięki narzędziu do stawów mogli tworzyć, co tylko chcieli, i w nim łowić ryby. Z perspektywy animacji było to naprawdę wyzwanie, ponieważ musieliśmy uczynić, aby wyglądało dobrze i działało sprawnie, niezależnie od tego, co zrobił gracz. Ta funkcja była świetnym połączeniem zapewnienia graczom dużej kreatywności oraz wsparcia tego dobrą wydajnością i animacją. Myślę, że w końcu wyszło to naprawdę dobrze.
Drugą funkcją, nad którą pracowałam, jest owłosienie ciała, ponieważ dodaje ona potrzebnej reprezentacji w grze. Mieliśmy to w The Sims 3, ale nie mieliśmy tego w The Sims 4 w tamtym czasie. Pamiętam, że było to wielkie zapotrzebowanie ze strony społeczności. Fajnie było nad tym pracować i widzieć, jak Simowie wyglądają bardziej jak ludzie, których widuję na co dzień. Odzew graczy był również naprawdę satysfakcjonujący. To była jedna z rzeczy ze zwiastuna, która przyciągnęła uwagę wszystkich, co było naprawdę niesamowite dla osoby, która nad tym pracowała. Dodawanie zawartości, która ekscytuje graczy, jest naprawdę wyjątkowe. To sprawia, że moja praca wydaje się ważna i znacząca.