Forum Discussion
Jak twoje osobiste doświadczenia pomagają kształtować twoją pracę?
To zabawne, bo zawsze okazuje się, że bez względu na pakiet, nad którym pracuję, są w nim odniesienia do mojego prawdziwego życia. Kiedy pracowałem nad Cats & Dogs (Psy i Koty), spędzałam wiele czasu obserwując psy moich rodziców, które czasami uciekały, a ja myślałam: „O Boże! ... czy ja pracuję? A może to prawdziwe życie?” Pamiętam też, jak pracowałam nad pakietem rozszerzającym Discover University zaraz po ukończeniu studiów i pomyślałam: „O rety, znowu tu jestem.” Z pewnością było wiele przypadków, gdzie wykorzystywałam osobiste doświadczenia przy wdrażaniu różnych funkcji.
Jeszcze jedna rzecz, którą chciałabym dodać, to fakt, że kiedy zaczęłam pracować nad tą grą, bycie graczem The Sims dało mi pewną przewagę, ponieważ już wiedziałam, jaka zawartość znajduje się w grze. To naprawdę pomaga z punktu widzenia inżynierskiego – wiedząc, które funkcje są ze sobą powiązane. Jako że sama jestem graczem, moim dużym celem jest utrzymanie zaangażowania graczy i zapewnienie im silnych doświadczeń, w których przeżywają wyjątkowe chwile, takie jak np. „Moja historia się łączy” albo „Wow, ten Sim jest dokładnie taki jak ja” czy „Och, ten dom, który zbudowałem, jest naprawdę niesamowity.”