Forum Discussion
Jaki był pierwszy projekt, nad którym pracowałeś?
Miałem przyjemność pracować nad karierą wokalną w The Sims 3: Zostań gwiazdą. Wcześniej, gdy w grze występowaliście na scenie lub dawaliście jakikolwiek występ, mówiliście „Graj na instrumencie”, a Wasz Sim to robił. Nie mieliście żadnego wpływu na to, jak to robi. Bardzo się wówczas cieszyłem, że będę pracował z Robim, naszym reżyserem dźwięku, nad czymś, co gracze mogą kontrolować. Jeśli więc chcieliście wykonać piosenkę z czterema wersami i czterema refrenami, mogliście to zrobić. Jeśli chcieliście podkręcić atmosferę w połowie piosenki, mogliście to zrobić. Chodziło o znalezienie sposobów na to, by dać graczom o wiele większą kontrolę nad występami scenicznymi w grze, co nie było wcześniej możliwe. A jeśli macie ochotę jedynie obserwować to, co się dzieje, zamiast brać w tym udział, nie ma problemu. Czyli – wybieracie opcję, a Sim robi, co do niego należy. Chciałem jednak, by gracze mogli budować występ od podstaw, czuć tremę i presję, a co za tym idzie – w pełni odczuć sukces sceniczny, gdy go osiągną.