Forum Discussion
Który z projektów, nad którymi pracowałeś, znaczy dla Ciebie najwięcej i dlaczego akurat ten?
Ja, mój mąż i nasza córka mieszkamy z dziadkiem, który zajmuje piętro pod nami. Chciałem więc znaleźć sposób na odzwierciedlenie w grze przeżyć wielopokoleniowej rodziny, których doświadcza tak wielu ludzi. Dlatego też tworząc Do wynajęcia Dodatek, celowo zboczyliśmy z obranej ścieżki, by umożliwić wielu graczom stworzenie życia w grze na wzór tego, jak funkcjonują w prawdziwym świecie. Nie wszyscy mieszkają w wysokich apartamentowcach – są także zwykłe bloki, w których różne rodziny żyją we wspólnej przestrzeni. To była dla mnie jedna z tych rzeczy, których... nie można było opowiedzieć w The Sims , dopóki nie pojawił się dodatek Do wynajęcia. Tak żyje jednak przeważająca liczba ludzi. Większość osób na świecie nie mieszka w domach jednorodzinnych. A więc dla mnie była to jedna z najważniejszych rzeczy, które pojawiły się ostatnimi czasy.
Mogę jeszcze wymienić kwestię nietolerancji laktozy. Sam cierpię na tę przypadłość, w związku z czym po pojawieniu się tej cechy w grze poczułem się zauważony. Ta niewielka rzecz była dla mnie ważna. W The Sims 3 zawsze starałem się przesuwać granice dotyczące odzwierciedlenia różnych stylów życia oraz rodzin, które istnieją zarówno w grze, jak i na zrzutach ekranu. Przysporzyło mi to wiele trudności, a było to zaledwie 15 lat temu. Uważam jednak, że od tamtej pory bardzo się rozwinęliśmy. Cieszę się, że przynależę do zespołu, w którym do ważnych wartości należy właśnie reprezentacja graczy.