Forum Discussion
W jaki sposób Twoje osobiste doświadczenia wpłynęły na Twoją pracę?
Rodzicielstwo diametralnie zmieniło mój pogląd zarówno na bycie rodzicem w grze, jak i w prawdziwym życiu, a także na to, jak to jest być dzieckiem oraz czym jest wtedy zabawa. Wywarło to na mnie niemały wpływ. Bycie osobą queerową oraz małżeństwo z moim mężem odcisnęło ogromne piętno na tym, jak patrzę na grę oraz co chcę widzieć poza nią. Mam na myśli to, ze dosłownie każde istotne wydarzenie z mojego życia miało znaczące odzwierciedlenie w grze – i podejrzewam, że wszyscy w moim zespole mieli podobnie.
Moim zadaniem jest znalezienie sposobów, na które gracze mogą się utożsamić z tymi postaciami. To naturalne, że opowieści powstają na kanwie osobistych doświadczeń. Zawsze można się nauczyć oraz doświadczyć czegoś nowego – czegoś, co można następnie przenieść do gry. To właśnie dlatego wciąż wracam do tej gry. Nigdy nie skończą mi się historie, które chcę opowiedzieć, ponieważ są to przeżycia, z którymi można się utożsamić. Mogą się one przytrafić każdemu. Historie, wspomnienia, ważne wydarzenia – to wszystko można przenieść do świata gry. Powtórzę – to jest gra o życiu. Ile mamy gier o życiu na rynku? Niewiele.