Forum Discussion
To Ty tworzysz The Sims
Aby unaocznić Ci, jak dalece możesz dać się ponieść wyobraźni w Punkcie Gibbi, połączyliśmy siły z Jeyjeybink, daniellebuilds, Gryphi, KiwiSimsKate oraz Axiisims w celu stworzenia na potrzeby Dodatku jedynych w swoim rodzaju parceli oraz systemów wypadów. Ich twórcze wizje objawiły się w postaci rozmieszczonych w świecie promenad, obozowisk oraz domów rodzinnych.
Będąca mamą oraz pełnoetatową twórczynią zawartości Australijka Jeyjeybink uwielbia umieszczać w grze elementy nawiązujące do jej ulubionych filmów i seriali telewizyjnych. Jej dziełem jest położony w Kryształowej Dolinie spersonalizowany lokal Wyżyna miłości. 2 października w Galerii pojawi się jej kolejna budowla, sanktuarium „Szepczące wody”.
Otoczona wodą sielankowa „Wyżyna miłości” wyposażona jest w prywatny pomost, luksusową wannę z hydromasażem oraz mnóstwo przytulnych zakątków, w których można spędzić romantyczny wieczór. Parcela położona jest w otoczeniu natury – stanowi zatem zaciszne miejsce, w którym można przeżyć chwile bliskości i odprężenia. Przygotuj się na miłość lub aferę!
„Świadomość, że to jedyna okazja, by stworzyć parcele do mojej ulubionej gry, sprawiła, że poczułam dużą presję. Nie chodziło tylko o to, by wszystko wyglądało wspaniale i wyjątkowo, lecz także o to, by gracze mogli bawić się lokalem, opowiadając własne historie” – zdradza Jeyjeybink. „W każdej konstrukcji musiało się pojawić wkopane w ziemię spa, co miało stanowić ciekawą odmianę od klasycznych spa, wznoszących się nad poziom gruntu. Uwielbiam spędzać czas przy kominku, w związku z czym na środku swojego romantycznego lokalu umieściłam olbrzymi filar z kominkiem”.
Danielle, znana również pod pseudonimem daniellebuilds, to twórczyni różnorodnej zawartości. Spod jej ręki wyszły poklatkowe filmy przedstawiające budowanie obiektów, budowle tworzone na czas oraz poradniki. W nowym Dodatku również zobaczymy jej dzieła, takie jak wakacyjna parcela na wynajem „Jubileuszowa meduza” na Rozdrożu Meduzy oraz obóz „Strumyk kryptyd”, który 2 października pojawi się w Galerii.
Ten znajdujący się w samym sercu tętniącego życiem nadmorskiego otoczenia zwanego Rozdrożem Meduzy wakacyjny dom na wynajem oferuje urlopowiczom nowoczesną wygodę i łatwy dostęp do miejscowych atrakcji i udogodnień. Dzięki kojącemu wystrojowi oraz balkonowi z widokiem na rozgwieżdżone niebo „Jubileuszowa meduza” to idealne miejsce na przyjemny pobyt w Punkcie Gibbi.
„Projektując wypadowe budowle, myślę o tym, że gracze będą wykonywać w ich wnętrzach inne interakcje niż w domu” – mówi daniellebuilds. „Skupiłam się na tworzeniu przestrzeni dla miłych, wakacyjnych wspomnień, takich jak plenerowe zakątki z malowniczymi widokami, strefy aktywności, czy zachęcające części wspólne – czyniąc jednocześnie konstrukcję funkcjonalną dla różnych rodzin”.
Wieloletnia Simomaniaczka Gryphi stworzyła spersonalizowany lokal „Obóz Gibbi Gibbi” w Wędrownej Dziczy, „Park Plumptaszyny” w Wędrownej Dziczy oraz elegancki klub „Paskudna ryba” w Kryształowej Dolinie.
Obóz Gibbi Gibbi zapewnia oszałamiające widoki na jezioro i stabilny pomost, z którego można skoczyć prosto do odświeżającej wody. Mając do dyspozycji wiele ekscytujących aktywności, Simowie w każdym wieku przeżyją niezapomniane przygody w samym sercu natury.
„W dzieciństwie nie jeździłam na obozy, dlatego tak emocjonujące było dla mnie stworzenie wymarzonego obozu w grze. Nie mogę się doczekać, aż moi Simowie się tam wybiorą” – opowiada Gryphi. „Otaczający świat ocean jest przepiękny. Możliwość budowania tak blisko wody, a nawet na jej powierzchni w przypadku obozu Gibbi Gibbi, zdecydowanie pomogła mi w tworzeniu. Fajnie, że mogłam umieszczać na wodzie pomosty z miejscami do pieczenia pianek lub przechowywania kajaków!”
Pochodząca z Aotearoi, czyli Nowej Zelandii, KiwiSimsKate (stąd „kiwi” w pseudonimie!) zbudowała na potrzeby Dodatku trzy parcele: mieszkalną „Górniczą rezydencję” w Kryształowej Dolinie oraz ośrodek „Zacznij żyć” i „Chatkę łucznika” na Rozdrożu Meduzy.
Wznoszący się nad malowniczą zatoką ośrodek „Zacznij żyć” to spokojne miejsce pozwalające naładować baterie oraz ożywić ducha i ciało. Ten dom z dala od domu oferuje najnowocześniejsze obiekty sportowe i odprężające widoki. Czekają tu na Ciebie prawdziwie odświeżające doświadczenia.
„Chciałam stworzyć ośrodek, w którym Simowie mogą spotkać Nancy Landgraab podczas ćwiczeń na rowerkach stacjonarnych lub witać słońce z Judith Ward podczas porannej jogi” – wyjawia KiwiSimsKate. „Są w nim elementy rustykalne, choć inspirację czerpałam głównie z odwiedzanych przez celebrytów prywatnych ośrodków w Aotearoi. Istotną sprawą była dla mnie wysokość budynków, aby Simowie mogli się odprężyć po całym dniu ćwiczeń, podziwiając zachodzące słońce. Luksusowa strefa biwakowa umożliwia Simom nawiązanie kontaktu z przyrodą, przyjemną pobudkę o świcie oraz spokojny spacer pośród drzew”.
Axiisims, czyli Alexandra, stworzyła trzy parcele mieszkalne: „Malowniczą bryzę”, „Kryształową chatkę” oraz „Wędrowny cud”.
„Kryształowa chatka” to elegancki i nowoczesny dom stojący w zabytkowym górniczym miasteczku, Kryształowej Dolinie. Dzięki wyrafinowanej architekturze i odświeżającemu basenowi konstrukcja idealnie łączy nowoczesny styl życia z bogatym dziedzictwem okolicy.
„Chciałam, by każda z parceli sprawiała wrażenie przystępnej oraz zapewniającej dobrą zabawę, niezależnie, czy jest utrzymana w stylistyce bardziej rustykalnej, czy też nowoczesnej” – mówi Axiisims. „Dwa z domów, które zbudowałam, przeznaczone były dla gotowych rodzin. Jeśli jednak mowa o niezamieszkałej parceli, rozpoczęłabym historię od młodej pary, która właśnie zaczyna wspólne życie. Gdy zaoszczędzą wystarczająco dużo pieniędzy, mogą zamieszkać w nowoczesnym domu, który umieściłam w Kryształowej Dolinie. Gdy będą gotowi, mogą postarać się o dziecko. Ta parcela idealnie nadaje się dla małej rodziny lubiącej prowadzić wygodne życie”.