Forum Discussion
Create4Sims - Alexandra
Create4Sims, znana również jako Alexandra, zbudowała parcelę cmentarną, Wieczysta Pustka, oraz dwie parcele mieszkalne: Pałac Aksamitek i Posiadłość Mopki.
Jako miłośniczka The Sims i kotów mieszkająca w Rumunii, The Sims jest jej bezpiecznym miejscem, do którego ucieka po długim dniu pracy jako fizjoterapeutka. Alexandra gra w The Sims 4 od 2020 roku i niedawno rozpoczęła streamowanie na Twitchu, aby na żywo dzielić się swoją pasją do budowania oraz swoimi pięknymi projektami w mediach społecznościowych!
Budowanie w The Sims 4 to jej ulubiony sposób na relaks ciała i umysłu. Byliśmy bardzo zadowoleni, że mieliśmy okazję współpracować z Alexandrą i czerpać inspirację z piękna, estetyki oraz architektonicznego stylu jej domu.
❔ ZESPÓŁ THE SIMS: Ten pakiet zadebiutuje w sam raz na czas sezonu upiorności ('Spookoo Sweezosin' w Simlish, jeśli jesteś zainteresowany). Czy masz ulubioną tradycję związaną z jesienią lub Halloween?
ALEXANDRA: Halloween nie jest tradycyjnie obchodzone w Rumunii, ale w ostatnich latach zainspirowaliśmy się innymi krajami, aby przyjąć upiorne imprezy, kostiumy i przerażające zajęcia. Chociaż podoba mi się klimat i estetyka Halloween, dla mnie jesień zawsze będzie związana z sezonem zbiorów. Od dzieciństwa uwielbiałam pracować na roli i zbierać plony pod koniec roku.
Od września do listopada zawsze jest coś do zebrania – od soczystych owoców, takich jak jabłka, gruszki, śliwki i winogrona, po rozmaite warzywa, które zachowujemy na zimę. Najszczęśliwsza jestem z tego, jak rodziny spotykają się w tym sezonie, pracując obok siebie, aby zebrać plony, które zapewniają nam naturalne, domowe produkty przez całą zimę.
❔ ZESPÓŁ THE SIMS: To wspaniałe! Czy było coś z nowych obiektów w dodatku, co wiedziałaś, że musisz uwzględnić w jednej ze swoich budowli?
ALEXANDRA: Od chwili, gdy zobaczyłam szkice niektórych zewnętrznych przedmiotów budynków, wiedziałam, że muszę ich użyć. Mam na myśli drewniane kolumny, fryzy, ogrodzenia, nowe tapety oraz nową skrzynię. Włączyłam te przedmioty do dwóch moich budowli: Pałacu Aksamitek oraz cmentarza, Wieczysta Pustka.
Tradycyjne rumuńskie domy mają szczególne miejsce w moim sercu – nie tylko dlatego, że dorastałam w jednym z nich, ale także ze względu na urok i spokój, jakie wnoszą te głęboko znaczące tradycje. Kształty i wzory na fasadach i kolumnach wykonanych z litego drewna symbolizują siłę. Rzeźby różnią się w zależności od regionu, co dodaje każdemu domowi wyjątkowego charakteru.
Szczególnie dumna jestem z dawnych, tradycyjnych elementów architektonicznych w tych budowlach, takich jak drewniana skrzynia, powszechny element w wielu domach i idealne miejsce na przechowywanie posagu. W kościołach i innych budynkach fryzy odgrywają kluczową rolę we wspieraniu dachów, a jednocześnie zwiększają zewnętrzne piękno, zwłaszcza na wyższych budynkach, gdzie skomplikowane detale z drewna przykuwają uwagę wszystkich.
❔ ZESPÓŁ THE SIMS: Projektując coś na potrzeby takich aktywności jak organizowanie pogrzebu czy odwiedzanie krypt na parceli Wieczysta Pustka , jakie rzeczy bierzesz pod uwagę, które mogą się różnić przy podejściu budowy domu wolnostojącego?
ALEXANDRA: Po pierwsze, mamy zewnętrzne zagospodarowanie terenu. Oczywiste jest, że budynek użyteczności publicznej, w którym Simowie spotykają się i spędzają czas, będzie miał inną estetykę niż dom mieszkalny. Trawa, kwiaty i krzewy są ułożone tak, aby wyraźnie wskazać, że przestrzeń jest publiczna, a nie mieszkalna.
Po drugie, biorę pod uwagę przestrzeń do zajęć. W domu mieszkalnym, zajęcia na świeżym powietrzu zazwyczaj odbywają się na podwórku dla prywatności. Jednak w przypadku budynków użyteczności publicznej ważne jest uwzględnianie w całym obszarze przestrzeni do aktywności, takich jak ławki, stoły do lunchu, place zabaw dla dzieci i ścieżki spacerowe. To zapewnia, że przestrzeń jest funkcjonalna i zachęcająca do wszelkiego rodzaju aktywności.
About The Sims 4 Dyskusja ogólna
Community Highlights
- EA_Kalina7 months ago
Community Manager
- EA_Kalina7 months ago
Community Manager
Recent Discussions
- 2 months ago
- 2 months ago