Forum Discussion
Kate Emerald – Kate
Kate stworzyła trzy parcele mieszkalne: Chatka Łez, Krucza grzęda oraz stara posiadłość Ravenwood.
Urodziła się i wychowała w Niemczech, a jej miłość do The Sims zaczęła się, gdy pierwsza gra została wydana w 2000 roku. Jej przygoda jako Simomaniaczki zaczęła się od przyjaciółki, z którą spędzała godziny przed rodzinnym komputerem, grając i budując. Gdy zaczęła grać samodzielnie, szybko odkryła, że budowanie to zdecydowanie jej największa pasja. Od The Sims do The Sims 4 , budowanie zawsze było jej ulubioną czynnością w grze. Kate znana jest z tworzenia ogromnych posiadłości w The Sims 4 (im większe i bardziej wyszukane, tym lepsze!), które można znaleźć jako speed builds na jej kanale YouTube. Artystka rozszerza swoją pasję, doradzając innym budowniczym i dzieląc się swoimi pracami w Galerii.
❔ ZESPÓŁ THE SIMS: Dobra, Kate, zanim przejdziemy do rzeczy: Czy masz ulubioną tradycję związaną z jesienią lub Halloween?
KATE: Jesień to moja ulubiona pora, a każdego roku, kiedy lato powoli się kończy i liście zaczynają zmieniać kolor, czuję się podekscytowana tym, co mnie czeka. Uwielbiam się przytulać, zapalać świece, oglądać upiorne filmy i dekorować dom na jesień i Halloween. Zdecydowanie moją ulubioną tradycją jest pieczenie ciasta dyniowego zaraz po nadejściu jesieni. Kiedy siadam, by cieszyć się moim pierwszym kawałkiem, wiem, że jesień w końcu nadeszła i naprawdę ją czuję.
❔ ZESPÓŁ THE SIMS: To brzmi tak przytulnie! Mówiąc o przytulności: dla tego dodatku zbudowałaś jeden z pierwszych domów: Chatka Łez . Jakie wyzwania napotkałaś podczas budowy pierwszego domu w porównaniu z dwoma pozostałymi dużymi parcelami, nad którymi pracowałaś?
KATE: Budowa pierwszego domu była dla mnie zdecydowanie największym wyzwaniem. Jestem przyzwyczajona do budowy dużych posiadłości, a dzięki domowi rodziny Aether i opuszczonej posiadłości mogłam robić to, do czego jestem przyzwyczajona i co kocham. Pierwszy dom nie tylko miał być mniejszy w porównaniu do pozostałych dwóch parceli, ale także miał ograniczony budżet. Generalnie uważam, że największym wyzwaniem w pierwszych domach jest to, żeby pieniądze nie skończyły się tak szybko. Pierwszy dom ma dać rodzinie Simów nowy początek ze wszystkimi przedmiotami potrzebnymi do zaspokojenia ich podstawowych potrzeb, więc nie ma problemu, jeśli jest trochę prosty. Myślę jednak, że większość
budowniczych jest przyzwyczajona do obszernego dekorowania i umeblowania, więc jest to zdecydowanie niezłe wyzwanie. Fajnie było rzucić sobie wyzwanie i obserwować, co mogę stworzyć w ramach ograniczeń budżetowych. Chciałam dodać więcej filarów na zewnątrz, umieścić więcej mebli i zrobić znacznie więcej krajobrazu, ale nie mogłam, co sprawiło, że ta parcela była bardziej wymagająca w porównaniu z innymi, które stworzyłam.
❔ZESPÓŁ THE SIMS: W społeczności The Sims słyniesz z tego, że czujesz się komfortowo pracując na dużych parcelach i willach – jak podchodzisz do dużych budowli, by zajmowały one całą przestrzeń?
KATE: Zazwyczaj zaczynam budowę od jednej sekcji, zamiast najpierw tworzyć całą bryłę i plan piętra. Mogę na przykład postawić pośrodku parceli basen, a za nim patio. Po udekorowaniu tej sekcji rozbudowuję budowlę, czyniąc ją coraz większą, aby wypełnić przestrzeń. Czasem zmieniam proporcje, więc po dodaniu coraz większej liczby elementów mogę zauważyć, że wyższa wysokość ściany lub dodanie kolejnego piętra na górze może być korzystne. Często oddalam widok, patrzę na całą konstrukcję i sprawdzam, czy wygląda na wyważoną oraz gdzie można coś dodać lub usunąć. Wykorzystanie trochę miejsca na kształtowanie krajobrazu wokół budowli również pomaga, więc możesz z łatwością zapełnić przestrzeń, budując średniej wielkości dom, a następnie w pełni wykorzystać możliwości kształtowania krajobrazu. Baseny również pomagają wypełniać duże przestrzenie. W tym momencie jestem tak przyzwyczajona do pracy nad dużymi parcelami, że mam trudności z budowaniem małych. Za każdym razem, gdy zaczynam budować na małej parceli, dochodzę do momentu, w którym chcę umieścić ją na większej parceli, by kontynuować.