Forum Discussion
Simsphony, znana również jako Monika wśród rodziny i przyjaciół, zbudowała łącznie trzy parcele: Ostatni Napitek, Klub „Wieczność”, i Przytulna Trumienka.
Monika to pełnoetatowa twórczyni treści na YouTube, która wykorzystuje swoją pasję do tworzenia, aby budować piękne i uderzające wizualnie budowle w grze The Sims 4. Doświadczenie w sztuce użytkowej i projektowaniu w Chorwacji, a także wcześniejsze doświadczenie w pracy jako modelka retro i artystka makijażu przyczyniają się do jej ogólnego podejścia do architektury, kolorów oraz pracy w przestrzeni Stwórz Sima. Monika zaczęła grać w The Sims w 2001 roku z przyjaciółmi, a od tego czasu projektuje nie tylko piękne parcele w grze, ale także wnętrza w prawdziwym życiu! Jak wielu z nas odnalazła społeczność i bezpieczną przestrzeń w grach, mówiąc, że „Jako dziecko często czułam się inna, zagubiona w marzeniach i wyimaginowanych światach, starając się odnaleźć swoje miejsce. Ale The Sims 4 i jej społeczność otworzyły przede mną tyle drzwi.”
❔ ZESPÓŁ THE SIMS: Moniko, czy masz ulubioną tradycję jesienną lub halloweenową, albo coś, co lubisz robić, aby świętować o tej porze roku?
SIMSPHONY: Muszę przyznać, że nie jestem najlepsza, jeśli chodzi o tradycje. Mój nastrój zmienia się z roku na rok, a ja uwielbiam tworzyć spontaniczne i wyjątkowe przeżycia. W zeszłym roku mój narzeczony wraz z naszym przyjacielem zorganizowali halloweenowy quiz pubowy z ukrytymi wskazówkami i ścieżkami. To było niesamowicie oryginalne i bardzo zabawne! Jesienią świętuję mnóstwo urodzin, w tym swoje własne. Mogę więc powiedzieć, że moją tradycją jest uczestniczenie w licznych przyjęciach urodzinowych, jedzenie dużej ilości tortów i dzielenie się prezentami z bliskimi!
❔ ZESPÓŁ THE SIMS: Chodzi nam o tworzenie własnych rodzajów tradycji w The Sims – te brzmią jak zabawa! Zbudowałaś zarówno Klub „Wieczność” i Ostatni Napitek ; czy wyobrażasz sobie spędzanie czasu w którymś z tych dwóch miejsc na niektóre z tych uroczystości?
SIMSPHONY: Całkowicie widzę siebie spędzającą czas w Ostatnim Napitku. Tutaj, w Chorwacji, często odwiedzamy takie miejsca w weekendy, aby spędzać czas z przyjaciółmi i rodziną oraz cieszyć się naturą. Widok z tarasu na jezioro i wodospad jest tak spokojny, a ja lubię spędzać czas blisko wody. W prawdziwym życiu uwielbiam puby i rustykalne bary – zawsze wydają się mieć duszę i chciałam, żeby znalazło to odzwierciedlenie również w moim barze. Jestem również wielką fanką naturalnych krajobrazów, więc budowle na wsi są moimi ulubionymi zarówno do tworzenia w The Sims, jak i do doświadczenia w prawdziwym życiu. Uroczy spacer po wzgórzach, zimny napój i ciekawe rozmowy w miejscowym pubie – kto by tego nie polubił?
❔ ZESPÓŁ THE SIMS: Podczas budowania pierwszego domu pojawia się wiele dodatkowych wyzwań, takich jak koszty i wydajność, aby zbudować parcelę, która będzie funkcjonować dla wielu różnych graczy. Jakie były niektóre z twoich taktyk przy tworzeniu Przytulnej Trumienki , aby obniżyć całkowity koszt?
SIMSPHONY: To trudne pytanie. Trzeba było znaleźć równowagę dla tego budynku. Zredukowałam przestrzeń, aby uniknąć zbyt wielu pustych obszarów wewnątrz lub gołych ścian na zewnątrz. Stworzenie przytulnej atmosfery jest zawsze moim priorytetem. Starałam się dobrać odpowiednią ilość okien i kolumn, aby pokazać nowe elementy i wpuścić światło, nie przeładowując projektu. Chciałam stworzyć trochę bałaganu w każdym pomieszczeniu, ale musiałam oszczędzić trochę simoleonów na nowe meble, więc używałam tylko jednej lub dwóch dekoracji na pokój, by w pełni wykorzystać ich wpływ. Zdarzało mi się na przykład, że jeden rodzaj dekoracji był bardziej istotny niż inne, co wpłynęło na moje wybory dotyczące poszczególnych pomieszczeń. Jako że był to mój drugi pierwszy dom w historii, musiałam być wyjątkowo ostrożna, zwłaszcza biorąc pod uwagę moją tendencję do przesady w moich budowlach.