Forum Discussion
sofythesim / Sofy
Sofy, znana także jako sofythesim, stworzyła trzy parcele: rodzinną posiadłość rodziny Widmo, posiadłość „Żałobna Mgła” i Bezgłowe Kwatery.
Sofy, która urodziła się i wychowała w Szwecji, wciąż doskonale pamięta ekscytację związaną z ukończeniem 10 lat, gdy The Sims 2 właśnie się ukazało, i była tak bardzo ciekawa, czy będzie to jeden z jej prezentów urodzinowych, że znalazła swoje ukryte prezenty, aby zajrzeć wcześniej! Przewijając do dzisiaj, od 2020 roku tworzy i udostępnia budowle w mediach społecznościowych. Kiedy nie jest zagubiona w świecie The Sims, możesz ją znaleźć gotującą dla przyjaciół, planującą ciekawe wydarzenia, podróżującą, ćwiczącą lub bez końca przewijającą TikToka.
❔ZESPÓŁ THE SIMS: Dobra, Sofy, jak wygląda dla Ciebie sezon jesienny/Halloween i czy masz jakieś tradycje lub obchody, na które czekasz w tym czasie?
SOFY: Halloween to moja bajka! Uwielbiam się przebierać i tworzyć kreatywne kostiumy. W tym roku prawdopodobnie przebiorę się za „imprezowe zwierzę”. Ale poza upiorną zabawą, uwielbiam też przytulną stronę jesieni. Nie ma nic lepszego niż zawinięcie się w koc, oglądanie filmu, gotowanie rozgrzewającego serca posiłku i zapalanie świeczek, gdy liście zmieniają kolor na zewnątrz.
❔ ZESPÓŁ THE SIMS: Parcele zajęte, takie jak rodzinna posiadłość rodziny Widmo , często mają szczegółową historię. W jaki sposób włączasz element opowiadania historii do swoich konstrukcji?
SOFY: Mam tak miłe wspomnienia z gry rodziną Specter w The Sims 2, więc bycie częścią ożywienia ich historii w tej budowli i w uniwersum The Sims 4 było spełnieniem marzeń. Umieszczenie cmentarza i tajemniczej, podejrzanej piwnicy było dla mnie kluczowe–w końcu istnieje od dawna plotka, że Oliwka Widmo mogło mieć coś wspólnego z tajemniczymi zgonami swoich mężów...
Dodałam też kilka odniesień do Mrocznego Kosiarza w pokoju Nyona. Nie mogę się doczekać, aż zobaczę, jak społeczność odgrywa fabułę na tej parceli!
❔ ZESPÓŁ THE SIMS: Projektując biuro, które byłoby częścią kariery Mrocznego Kosiarza Bezgłowe Kwatery , z jakiej inspiracji czerpałaś? Co wyobrażałaś sobie, że Mroczny Kosiarz tam robi?
SOFY: Biuro Kosiarza wyobrażałam sobie jako typową, miażdżącą duszę przestrzeń korporacyjną – jednak z mrocznym zwrotem, pasującym do życia po życiu. Zaczęłam od burzy mózgów na temat tego, jak może wyglądać biuro życia po śmierci, co doprowadziło do ciekawych pomysłów. Ciemna kolorystyka, w połączeniu z upiornym zielonym i fioletowym oświetleniem, nadaje przestrzeni upiorny klimat. Lubiłam dodawać małe akcenty, takie jak obrazy „Pracownik Miesiąca” i umieszczanie biurka Mrocznego Kosiarza na podniesionej platformie – bo oczywiście Mroczny Kosiarz musi patrzeć z góry na swoich podwładnych! Projektowanie tej parceli to była świetna zabawa.
About The Sims 4 Dyskusja ogólna
Recent Discussions
- 2 days ago