Forum Discussion

EA_Kalina's avatar
EA_Kalina
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
2 months ago

Przewodnik po wypadach i spersonalizowanych lokalach w Przygoda wzywa

Przedstawiamy wypady

Chcemy podzielić się z Wami przeglądem dwóch nowych, ekscytujących funkcji, jakie pojawią się wraz z dodatkiem: wypadów i spersonalizowanych lokali! Jedną z moich ulubionych rzeczy w The Sims jest to, że każda nowa funkcja stanowi inspirację do świeżych historii opowiadanych przez graczy. Dzięki wypadom nasz zespół chciał poszerzyć możliwości tworzenia opowieści, zachowując jednocześnie wierność temu, co sprawia, że The Sims jest pełne swobodnej zabawy, kreatywności, nutki rywalizacji i chaosu.

Dzięki dodatkowi Przygoda wzywa i systemowi wypadów wprowadzamy nowe sposoby personalizacji codziennego życia w The Sims. Nasz zespół niesamowicie cieszy się, że może dać graczom narzędzia pozwalające kształtować wypady, takie jak harmonogramy, funkcje, aktywności i reguły. Nie możemy się już doczekać, by zobaczyć, co dzięki nim stworzycie!

Zanurzmy się w ten temat razem!

13 Replies

Replies have been turned off for this discussion
  • EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 months ago

Historia gracza: ognisko na plaży

Sprawdźmy, w jaki sposób podczas tworzenia wypadów możemy zawrzeć odpowiedzi na pytania „kto, gdzie, kiedy i jak”.  Na pytanie dlaczego znajdziecie odpowiedź, zastanawiając się, co motywuje Was do zapewniania Waszym Simom nowych doświadczeń, opowiadania własnej historii, a być może nawet naginania zasad i podejmowania nowych wyzwań.

Gdzie chcę się udać?”

• Chcę pójść na plażę.

„Kto ma tam ze mną pojechać?

• Chcę pojechać tam ze znajomymi, ale pragnę też poznać nowych ludzi.

Kiedy się tam udamy?”

• Chcę, żeby wypad trwał co najmniej 4 dni. Ale kto wie? Może wydłużę go kilkukrotnie…

Co będziemy tam robić?”

• Nie chcę tylko imprezować i wylegiwać się na plaży. Chcę popracować nad formą, pływając i skacząc do wody, a może nawet wstawać wcześnie rano i ćwiczyć jogę podczas wschodu słońca.
    • Chcę też rozpalić na plaży ognisko, tańczyć i posłuchać jakiegoś muzyka.

„Jak nazwiemy ten wypad?”

• Nazwiemy go „Ogniskiem na plaży”!

Dlaczego moi Simowie mają się tam udać?”

• Chcę po prostu spędzić relaksujący urlop na plaży z przyjaciółmi i zająć się tam wszystkim po trochu – nawiązywać nowe znajomości, rozwijać umiejętności i odprężyć się, podziwiając widoki.
  • EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 months ago

Jaki wypad stworzyć?

• Planując prawdziwą przygodę, możecie zadać sobie kilka pytań:
      • Gdzie chcę się udać?
      • Kto ma tam ze mną pojechać?
      • Co będę tam robić?
      • Kiedy chcę się tam znaleźć?
      • I najważniejsze: dlaczego chcę się tam udać?

Być może potraficie już odpowiedzieć na kilka z tych pytań, a gdy znajdziecie już jedną odpowiedź, kolejne staną się oczywiste. Chcieliśmy, by tworzenie wypadów zaczęło się od zadania sobie właśnie tych pytań. Zacznijcie od idei – miejsca, celu, a nawet atmosfery – i pozwólcie, by reszta nabrała kształtów. To symulacja wewnątrz symulacji!

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 months ago

Czym są wypady?

Wypady w The Sims 4 mogą wyglądać różnie. Simowie mogą na przykład uciec od codzienności do nowej lokacji, gdzie spotkają innych Simów i będą wykonywać aktywności zgodnie z ustalonym wcześniej harmonogramem. Simowie mogą też wyjechać na obóz pozwalający rozwijać różne umiejętności lub do zacisznego miejsca, w którym skupią się na związkach i wykorzystywaniu swojej kreatywności. Ale wypadem może też być po prostu weekend spędzony u babci czy cotygodniowy trening sportowy. A jeśli uznacie, że idealnym miejscem na wypad jest właśnie Wasz dom, możecie także zaprosić do siebie różnych Simów.  

Czym jest spersonalizowany lokal?

Spersonalizowany lokal to nowy typ parceli, który różni się od tych standardowych (np. muzeów), gdyż pozwala graczom na zaprojektowanie tego, co się w nim będzie działo. Dzięki kreatorowi lokali można ustalać reguły i przydzielać Simom odpowiednie funkcje. A jeśli chcecie się skupić po prostu na budowie świata, możecie tworzyć spersonalizowane lokale bez konieczności wykorzystywania systemu wypadów. Nie lubicie budować, ale chcecie wypróbować nowe spersonalizowane lokale? Zajrzyjcie do Galerii w poszukiwaniu inspiracji!

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Dyskusja ogólna

The Sims 4 Dyskusja ogólna

Dołącz do ożywionych dyskusji, dziel się wskazówkami i wymieniaj doświadczenia na temat pakietów rozszerzeń, pakietów rozgrywki, akcesoriów i zestawów do The Sims 4.Latest Activity: 2 days ago
98 Posts