Forum Discussion
ZESPÓŁ THE SIMS: Jaka była Twoja ulubiona część procesu tworzenia?
KAYLA: Ta współpraca była dla mnie okazją życia, która mogła już nigdy się nie powtórzyć. Ubóstwiam tę grę od bardzo wielu lat. Możliwość współpracy z jej twórcami to dla mnie coś niesamowitego. Gdy Zespół The Sims zwrócił się do mnie z propozycją stworzenia wspólnej Kolekcji, popłakałam się. Podczas pracy również zdarzały się momenty, które niemal doprowadziły mnie do łez. Tworzyłam prezentacje nieistniejących Kolekcji, zawierające filmy z pomysłami na obiekty, jakie chciałabym zobaczyć w prawdziwych Kolekcjach. W życiu jednak nie pomyślałabym, że twórcy gry zaproponują mi prawdziwą współpracę. Zaczęło się od stworzenia „tablic inspiracji” oraz zaprezentowania kilku pomysłów na Kolekcję. Następnie wybraliśmy faworyta, po czym zaczęłam szczegółowo obmyślać koncepcję. Przekazałam zespołowi pomysły na obiekty i kolorystykę oraz długą listę nawiązań do wcześniejszych tytułów z serii, które chciałam wykorzystać. Wiedziałam, że data jej premiery przypadnie w okolicach 25. urodzin serii The Sims, co stanowiło doskonałą okazję, by złożyć hołd serii oraz Simomaniakom w postaci tej Kolekcji. Ciężko mi wybrać jedną ulubioną część procesu, ponieważ każdy jego aspekt był dla mnie źródłem niemałej radości. Prace nad Kolekcją rozpoczęły się już dość dawno temu, a ja przez ten czas z wielką ekscytacją obserwowałam, jak moje pomysły ewoluują od obrazów w mojej wyobraźni do obiektów w grze.