Forum Discussion
ZESPÓŁ THE SIMS: Czy czerpałaś inspirację z prawdziwych obiektów, które posiadasz?
KAYLA: Na pierwszej prezentacji umieściłam zdjęcia mojego biura. Wiele z obiektów, które trafiły do gry, to odtworzone wersje moich mebli. Takie rzeczy jak biurko, półki, znak LED i komputer mają swoje pierwowzory wśród moich przedmiotów.
Chyba stoi u mnie takie właśnie klasyczne biurko z dwiema szufladami i blatem. Wiele osób ma identyczne wyposażenie, chciałam więc dać naszym Simom coś podobnego. Prawie każdy posiadał też taką sześcienną półkę, zatem ona również musiała trafić do Kolekcji. Wysłałam również zespołowi zdjęcia ze zbliżeniami mojego dywanu jako przykład subtelnego wzoru. Liczyłam, że trafi on do gry, i nie zawiodłam się – udało im się bezbłędnie odtworzyć źródło mojej inspiracji.
Jednym z moich ulubionych elementów jest komputer, ponieważ dość znacznie różni się on od tych, które dotychczas mogliśmy zobaczyć w The Sims 4. Widnieje na nim nieco więcej ozdobnych elementów, podobnie jak na macie na biurko, półce, mikrofonie oraz dodatkowym monitorze. Umieszczenie maty na biurko miało dla mnie duże znaczenie, ponieważ w The Sims nie było do tej pory żadnych podkładek pod mysz! Uznałam, że ten element doda grze nieco realizmu.

Nie wszystkie obiekty w Kolekcji były jednak inspirowane wyposażeniem mojego biura. Chociażby bałagan, który jest w pewnym sensie moją fantazją na temat wymarzonego biura, co – mam nadzieję – znajduje odzwierciedlenie również w marzeniach innych Simomaniaków.