Forum Discussion
ZESPÓŁ THE SIMS: Czego nauczył Cię proces tworzenia Kolekcji?
KAYLA: Fajnie było zajrzeć za kulisy i dowiedzieć się, jak wygląda proces powstawania Kolekcji The Sims 4. Na nowo zaczęłam doceniać drobne szczegóły obiektów w The Sims. Ze względu na to, że wiele zawartych w tej Kolekcji obiektów świeci, wprowadziliśmy w jej ramach specjalny rodzaj oświetlenia. Nawet w niewielkim kontrolerze do gier są lampki, podobnie wygląda to w przypadku słuchawek, myszy, klawiatury czy nowej obudowy komputera. To tylko niewielki szczegół, lecz te światełka poruszają się i zmieniają w zasadzie tak jak w prawdziwym świecie. Dowiedziałam się również, że zespół The Sims bardzo lubi słowo „przytulny”.
ZESPÓŁ THE SIMS: Jak wyobrażasz sobie typowego „gracza”? W jaki sposób Twoja wizja wpłynęła na Kolekcję, gdy utożsamiłaś Simomaniaków z „graczami”?
KAYLA: Zawsze uważałam się za gracza, mimo że gram tylko w „przytulne” gry. Niestety większość szeroko pojętej społeczności gamingowej umniejsza tego typu tytułom. Standardowy stereotyp „gracza” nie obejmuje wielu miłośników gier wideo, w tym przeciętnego Simomaniaka. Traktuję tę Kolekcję jak swoisty list miłosny do Simomaniaków. Moim celem było umożliwienie graczom odtworzenia swoich prawdziwych pokojów gamingowych w grze.