wymarzona impreza - garść pomysłów i ciekawostek o dodatku SPOTKAJMY SIĘ
Stała receptura na idealną imprezę nie istnieje - to czy impreza nam się podoba zależy od mnóstwa czynników m.in. naszego charakteru, wieku, zainteresowań, a nawet nastroju w momencie gdy planujemy wydarzenie towarzyskie. Twórcy "The Sims 4 - Spotkajmy się" zdają się doskonale to rozumieć bo po raz kolejny przygotowali dodatek, który nie wprowadza sztywnych ram - a zamiast tego stawia na kreatywność graczy. To jak będzie wyglądała Twoja impreza zależy od Ciebie. Dodatek odsłania przed nami mnóstwo nowych stylizacji, ciekawych opcji i elementów wzbogacających wydarzenie, które organizujemy - są to na przykład różnego rodzaju parkiety taneczne bez których obecnie nie wyobrażam sobie imprezy na której simowie mają tańczyć (taniec był w simsach od początku, * taneczny pojawił się wraz z dodatkiem "Spotkajmy się"). To tylko jeden przykład z całej gamy nowości, za które bardzo lubię ten dodatek.
Uważam, że dodatek idealnie łączy się z rozszerzeniami "Zostań gwiazdą" oraz "Miejskie życie". Z pierwszym dlatego, że fajnie jest zorganizować np. spotkanie z fanami w formie nieziemskiej legendarnej imprezy - a bez tego dodatku nie byłaby ona tak fantastyczna. Z drugim dlatego, że owe nieziemskie imprezy idealnie pasują do otoczenia San Myshuno, w którym polecam zbudować najlepszy klub nocny urządzając go obiektami z dodatku "Spotkajmy się" i korzystać z uroków miejskiego życia nocą w sposób jeszcze pełniejszy i jeszcze bardziej realistyczny.
Kolejnym wspaniałym dodatkiem do rozgrywki jest możliwość dołączania do klubów np. klub czytelników lub śmietanka towarzyska. Możemy też stworzyć własny klub, wybrać jego logo i siedzibę oraz główne aktywności, którymi będą zajmować się jego członkowie. Może on dotyczyć naszych cech, zainteresowań lub wszystkiego co sobie tylko wymarzycie 🙂
Ponadto dodatek urzekł mnie niesamowitym nowym otoczeniem jakim jest miasto Windenburg. Kocham podróżować, zarówno w prawdziwym życiu jak i w grze i mogę stwierdzić, że to miasteczko przypomina mi zadbaną niewielką miejscowość Austrii lub Niemiec (nawet nazwa kojarzy się z tymi krajami). Idealnie pokazuje to także jego styl architektoniczny. Będac w nowym otoczeniu - oprócz wspaniałego rynku z kawiarenkami - warto odwiedzić liczne ruiny i klify np. spędzając w nich romantyczną randkę lub organizując ciekawą imprezę na otwartym powietrzu.
Ciekawostka: odwiedzając klify możemy zauważyć pływającego w oddali potwora morskiego (znanego już z wcześniejszych części gry The Sims), zwanego przez fanów - Emily. Jest niegroźny - można mu zrobić zdjęcie i umieścić np. na kominku lub w muzeum sprawiając, że wasze parcele będą jeszcze bardziej wyjątkowe. Przyglądajcie się morzu będąc na klifach a z pewnością szybko go dostrzeżecie.
W Windenburgu istnieje także kilka innych ciekawych miejsc tj. Posiadłość Von Duch połączona z wspaniałym labiryntem, ogród szachowy, prastare ruiny czy zabytkowy urokliwy rynek. Część z nich opisałem już w moim innych postach na forum.
To tylko malutka garść moich ciekawostek i pomysłów związanych z omówionym dodatkiem, jestem ciekaw waszych.
Poniżej tradycyjnie przedstawiam ulubione zrzuty ekranu z rozgrywki związane z dodatkiem "Spotkajmy się".
Podzielcie się swoimi zdjęciami oraz pomysłami na ciekawe imprezy i zapraszam do dyskusji 🙂