żądana operacja wymaga podniesienia uprawnień
Po aktualizacji z 18.09.2024 nie jestem w stanie w ogóle uruchomić gry. Ale od początku, kilka miesięcy temu na Epic były rozdawane dodatki za darmo, jednego nie miałam więc połączyłam konta EA i Epic (najgorsza decyzja w życiu) i przez jakiś czas było ok. Następnie przez jakiś czas nie miałam czasu grać więc gdy po tej przerwie chciałam uruchomić grę okazało się, że utykam w wiecznym ładowaniu, znalazłam tu na forum wątek dotyczący tego problemu, żadne z tamtych rozwiązań u mnie nie zadziałało ale odkryłam, że uruchomienie gry nie przez EA app tylko przez Epic działa więc na tym poprzestałam - po prostu uruchamiałam grę poprzez Epic i przez jakiś czas to rozwiązanie działało - do wczoraj. Znów po dłuższej przerwie od gry chciałam ją uruchomić, wymusiło aktualizację więc ją zrobiłam i od tego momentu przy każdej próbie uruchomienia wyświetla się komunikat "żądana operacja wymaga podniesienia uprawnień". Dla ścisłości, jestem na koncie z uprawnieniami administratora, zarówno EA app jak i Epic uruchamiam jako administrator, obydwa launchery i gra dodane są do wyjątków w Zabezpieczeniach Windows (innego antywira nie mam), gra była odinstalowana i zainstalowana ponownie, mam wyjęty folder z modami i reinstal był już po tym, teraz mody pozostają wyjęte więc gra jest vanilla, oprócz tego robiłam naprawianie gry, czyszczenie cache, odzyskiwanie aplikacji, wymuszanie aktualizacji launcherów. W opisie aktualizacji jest mowa o tym, że teraz każdy posiadacz AMD automatycznie przeszedł na DX11 (mój komputer obsługuje DX12 więc powinno być ok), znalazłam wątek, że dodawanie DX11 nie zostało dokończone więc spróbowałam też dodać ręcznie to -dx11 w EA app - Sims 4 - zarządzaj - pokaż właściwości - -dx11 i wklejenie tego również w skrócie do gry tak jak proponowano to przed aktualizacją. I nic, nie mam już pomysłu co jeszcze można zrobić, skończyły mi się pomysły. Pomocy...
Na zagranicznym forum poradzono mi, żeby odhaczyć opcję "uruchom jako administrator", zdziwiłam się, bo w każdym wątku dotyczącym tych problemów było napisane, żeby wszystko co się da uruchamiać jako administrator więc tak robiłam. No więc spróbowałam wyłączyć tą opcję i gra się uruchamia nawet z poziomu EA app! Jeżeli ktokolwiek ma taki problem jak mój, spróbujcie prawym przyciskiem na skrót na pulpicie, tam w "ogólnych" odhaczyć "uruchom jako administrator" i spróbujcie czy działa