Forum Discussion

martitycha2506's avatar
martitycha2506
Rising Newcomer
3 days ago

Problem z uruchomieniem gry

Hej, może znajdzie się ktoś kto będzie potrafił mi pomóc:) Pierwszy raz od dawna starałam się uruchomić simsy, niestety bezskutecznie. Cały czas pojawia się komunikat "Unable to start: initialization error at start up. [135dec40:90f690cf:00000075:495f32a0]".

Robiłam już wszystko, zainstalowałam od nowa grę, naprawiałam, aktualizowałam, nic nie przyniosło żadnej poprawy :( Bardzo proszę o pomoc!!

5 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 days ago

Hej martitycha2506​ 

Ten błąd „Unable to start: initialization error at start up [135dec40…]” najczęściej jest związany z blokadą plików gry przez system albo uszkodzonym cache. Spróbuj po kolei tych kroków:

•  Napraw grę w W EA App. Kkliknij w The Sims 4 > trzy kropki > Napraw.
      Jeśli masz Steam - sprawdź spójność plików gry.
    •  Uruchom jako administrator - najpierw zamknij EA App.  Kliknij prawym przyciskiem na EA App > Uruchom jako administrator.
      To samo możesz zrobić z plikiem TS4.exe.
    •  Wyczyść cache gry. Wejdź w Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4 i usuń plik: localthumbcache.package; Wejdź też do folderów cache i cachestr i usuń ich zawartość (nie cały folder, tylko pliki w środku).
    •  Sprawdź antywirusa / Defender - czasem Windows Defender (szczególnie „Kontrolowany dostęp do folderów”) blokuje start gry.
      Na chwilę wyłącz ochronę lub dodaj wyjątek dla: TS4.exe oraz EA App
    • Wyloguj się i zaloguj ponownie do EA App
      Możesz też uruchomić App Recovery (Naprawa aplikacji EA) z folderu instalacyjnego EA App.
  • skorpion19111988's avatar
    skorpion19111988
    Seasoned Newcomer
    1 day ago

Miałem ten sam problem. Poprostu trzeba usunąć stare save i zacząć od początku. 

Usunąłem moje stare save z folderu sims 4 i gra działa. 

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 1 month ago
7,631 Posts