Forum Discussion

dapperghoul's avatar
3 years ago

Aktualizacja Menu Otworzenie Swiata Bez Sima

Witam, mam pytanie jak moge otworzyc swiat w ts4 bez tworzenia nowego sima, wznawiania gry itp. Poprostu otwarcia np. Newcrest i wejscia do parceli bez sima .

Nie gralam od ok 2-3 tyg a teraz z nowym menu nie mam pojecia jak tego dokonac.

Dziekuje za jaka kolwiek pomoc 🙂

Lub czy jest opcja powrotu do poprzedniego menu ?

3 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @dapperghoul

Jesli twoj problem polega na tym masz wylacznie opcje Nowa gra a inne opcje znikly to moga byc dwa powody tego; 

1. Program antywirusowy z neto - jesli taki masz blokuje stary zapis 

W pierwszym przypadku sprawdz czy nie masz 2 o nazwie folderów the Sims 4  w Dokumenty /Electronic Arts  - jesli masz tam dwa to znaczy ze gra nie ma dostepu do starszego 

2. Zapis pozostał na OneDrive w chmurze  - jesli jestes na Windowsie ,  (albo na Icloud - jesli jestes na Macu) 

Wylacz usluge One Drive bo jak komputer zrobil raz taki numer to bedzie go robil zawsze - niestety raczej nie ma opcji aby taki zapis z OneDrive odyzkać . (Na Macu mona odzyskac zapis z Icloud ale zakladam ze jestes na Windows 10 )

https://support.office.com/pl-pl/article/turn-off-disable-or-uninstall-onedrive-f32a17ce-3336-40fe-9...
  • Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    3 years ago

@dapperghoul  Witaj 🙂

Z tego co u siebie zauważyłem, to nie ma możliwości wejścia bezpośrednio do świata bez choćby stworzenia sima lub zapisu.

Po kliknięciu na "Wznów" ładuje ostatnią zapisaną grę - rozgrywkę z pominięciem wejścia do świata, można to wtedy zrobić na swojej parceli klikając w opcje i wybranie "Zarządzanie światami".

Kliknięcie na Wczytaj grę, wybrać zapis i na "Ładuj" wtedy załadowana zostanie mapa świata na którym przebywają Twoi simowie. Możesz w tym miejscu kliknąć na ikonę po lewej górnej stronie z wizerunkiem świata i wybrać interesujący świat i edytować parcele.

A co do pytania o przywrócenie poprzedniego menu, niestety nie ma takiej możliwości.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 1 hour ago
7,589 Posts