Pare dni temu pobrałam i zainstalowałam gre sims 4. Wczoraj rano był jakiś błąd gry z powodu modów więc usunęłam grę i zainstalowałam na nowo. Po próbie wejscia w gre wyskakuje komunikat że gra nie może być aktywowana na tym komputerze i mam podać kod produktu. Wpisuje kod i pojawia się komunikat że wystąpił problem z połączeniem i mam spróbować później. Czy ktoś wie jak to rozwiązać ?
@G-FOX_PL Do tej badzo dobrej rady dodaje spis modow i CC ktore po aktualizacji zmieniającej skrypt gry przestały działac i grę psują. Nalezy je usunac a potem ewentualnie sprawdzic czy nie powstaly ich nowsze wersje Oczywiscie zepsutych CC moze być wiecej, bo tego jest mnóstwo i nie wszyskie jeszcze zostały zgłoszone jako zepsute https://forums.thesims.com/en_US/discussion/950909/broken-updated-mods-python-terrain-update-get-fam...
Jesli te wszystkie rady co wyzej nie zadziałają
odinstaluj Origin opcja usun/ dodaj programy, obowiazkowo wyczyść potem komputer ccleanerem i pobierz go jeszcze raz stad
Czy wcześniej zaproponowane kroki pomogły uruchomić grę? Jeżeli nie, to upewnij się, że jesteś wylogowany/a zarówno ze strony Help EA/ AHQ i aplikacji Origin (sprawdź czy programy nie działają w tle). Zaloguj się do Origin jako administrator i uruchom grę.
Spróbuj jeszcze metod opisanych poniżej:
Wycięcie pliku licencji .dlfz poniższej lokalizacji (np. na pulpit) i ponowne uruchomienie gry:
Jako, iż w tym folderze znajdują się pliki licencji/aktywacji innych gier najlepiej przefiltrować pliki xxx.dlf po dacie i wytnij te ostatnie.
PS. FolderProgram Datajestukryty,więc w opcji widok musicie zaznaczyć (Ukryte elementy)
USTAWIENIA LAN:
Otwórz Panel Sterowania:
Kliknij przycisk Opcje Internetowe.
Kliknij kartę Połączenia, a następnie kliknij przycisk Ustawienia sieci LAN.
Odznacz pole wyboru Użyj serwera proxy dla sieci LAN.
Zaznacz pole Automatycznie wykryj ustawienia.
Zrestartuj komputer.
RESET USTAWIEŃ INTERNETOWYCH– RESETOWANIE USTAWIEŃ INTERNET EXPLORER
Opcjonalnieusuńz pliku host, tą linijkę -> 127.0.0.1 proxy.novafusion.ea.com
Powodem, tego komunikatu, który pokazuję się podczas uruchamiania gry, może być problem z kontem dlatego jeśli wszystkie kroki zawiodą proponuję bezpośredni kontakt z działem pomocy technicznej.
Aby skontaktować się z doradcą EA wykonaj poniższe kroki.
Zjedź na sam dół, a następnie wybierz "Skontaktuj się z nami".
Wybierz platformę oraz odpowiedni temat.
Wybierz formę kontaktu (wybór rożni się w zależności od danego kraju)
Polska linia jest otwarta od poniedziałku do piątku w godzinach od 12:00 do 21:00.
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,326 PostsLatest Activity: 7 hours ago