Forum Discussion
11 Replies
- kreatora5 years agoHero (Retired)
@xKaami
Niestety nie. Komputery MacBook Air absolutnie NIE są przeznaczone do gier. Grajac na tym komputerze ryzykujesz trwałe uszkodzenie komputera Mac i skrócenie jego żywotności bo bedzie on sie grzal za bardzo . No i system operacyjny bedzie ograniczać moc, ponieważ komputer Mac będzie zbyt gorący..
Dodatkowo zadne scalaki Intela nie są przeznaczone do gier.
Lepszy bylby 13"MacBook Pro, bo ma lepsze chlodzenie - 2 wentylatory - ale musialby mieć dedykowaną (samodzielną) karte graficzną z wlasna pamięcia, klasy NVIDIA GTX 650 a nie scalony czip.Lepiej tez jest aby komputer miał 16GB RAM
Nie jestem pracownikie EA - Narayen5 years agoLegend
Spokojnie Twój laptop na luzie uciągnie tą grę i nic się nie uszkodzi.
Jest wyposażony w najnowszy układ graficzny Iris i nawet takie gry zasobożerne jak :
Fortnite, Overwatch lub Bioshock infinite jest w stanie uruchomić bez problemu i grać.
Reasumując - Gra TS4 bez problemu będzie działać na tym laptopie.
- @kreatora Tzn nie chodzi mi o używanie tego laptopa głównie do grania - nie po to się kupuje jabłko 🙂 tylko, czy jak 2-3 razy do roku będę chciała parę godzin pograć to da radę, czy będzie się zacinał z taką częstotliwością, że doprowadzi do rozpaczy 🙂
@xKaami
Bedzie sie zacinał na pewno, ale z jaka czstotliwoscią nie mogę powiedzieć. Sim bedzie stal pod lodówką a ty bedziesz czekac zeby wreszcie jaą otworzył i bedzie reagowal z opóxnieniemna polecenia Jednak jesli po godzinie grania zobisz przerwę i dasz komputerowi ostygnąć to pewnie nie bedzie tak tragicznie, Na tej karcie graficznej podstawke i moze wczześniejsze wczesniejsze dodatk komputer i pewnie uciagnie, Ale na pewno juz nie pociągnie dodatku "Psy i koty" Dodatkowo najpewniej ze względu na kartę graficzną Origin wymusi na tobie instalacje wersji Tradycyjnej gry. Czyli nie bedziesz mieć dostepu do Galerii ani dostaniesz zadnych aktualizacji z prezentami ktore wyszły po listopadzie 2019 .Ale pdstawka na tym spokojnie pójdzie. Tylko co to za gra z sama podstawka? Szybko sie tym znudzisz 🙂 - @kreatora Bardzo zastanawia mnie to co mówisz, bo do tej pory grałam na starym czteroletnim już Acerze, z dwurdzeniowym i3 i nie miałam absolutnie żadnych problemów. Dlatego zastanawia mnie dlaczego nowy Mac miałby mieć aż tak drastyczne kłopoty w utrzymaniu wydajności podczas gry.
- kreatora5 years agoHero (Retired)@xKaami
Zajrzyj tutaj - to nie jest tylko moja opinia
https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues-Mac/Sims-4-on-MacBook/m-p/9495250#M37895 @kreatora nadal ciężko mi zrozumieć dlaczego starsze wnętrzności dawały radę, a tu mają nie dać :D
Co w takim razie w przypadku HP Envy 13 i7-10510U/16GB/512/Win10 MX350?- Procesor Intel Core i7-10510U (4 rdzenie, 8 wątków, 1.80-4.90 GHz, 8MB cache)
- Pamięć RAM 16 GB (SO-DIMM DDR4, 2666MHz)
- Maksymalna obsługiwana ilość pamięci RAM 16 GB
- Dysk SSD M.2 PCIe 512 GB
- NVIDIA GeForce MX350Intel UHD Graphics
@xKaami
Ten powyzej HP z systemem Windowsa jest zdecydowanie duzo lepszy. Jakies 200% lepszy🙂 Simsy powinny isc na nim bardzo dobrze nawet z tą troche słaba kartą Nvidii ale jest to dedykowana karta z wlasną pamiecią i zacinek nie powinno byc wcale - dodatkowo z taka iloscia RAM! Na tej karcie pojdą wszystkie dodatki. - @kreatora a co powiesz na powyzszy artykul, w ktorym uzytkownicy jednak wypowiadaja sie, ze wszystko działa?
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Community Highlights
Recent Discussions
- 2 hours ago
- 8 hours ago
- 2 days ago
Błąd wczytywania gry
Solved2 days ago