Błąd wczytywania gry
Hej, po dzisiejszej aktualizacji nie mogę wejść do trybu życia ponieważ od razu wyrzuca mnie do wyboru światów.
TakaInna345 , 13567694 , vampwera13 , sagittariix , Nynka195
Jeżeli macie w grze mody/CC to zastosujcie następujące wskazówki:
1. Wyjmij z gry folder Mods na pulpit komputera (i na razie nie wkładaj go z powrotem do gry!).
2. Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery:
- cache,
- cachestr,
- onlinethumbnailcache,
- localthumbcache,Jeżeli masz tam pliki o nazwie:
- lastException .txt,
-LastUIException.txt
-LastCrash.txt
to także je usuń, gdyż one także powodują błędy gry.3. Napraw grę w aplikacji EA.
4. Włącz grę i sprawdź rozgrywkę (bez modów/CC!).
Przeczytaj uważnie poradnik Poradnik : Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami. | EA Forums - 11091536
Nynka195 nie możesz mieć zaktualizowanych modów, gdyż aktualizacja gry była wczoraj i żaden z twórców modów nie zdążył ich zaktualizować.
13567694 Jeżeli po wcześniejszych aktualizacjach gry, działały ci mody, to znaczy, że w grze miałaś tylko obiekty CC (tryb CAS oraz tryb kupna budowy) . Przeczytaj uważnie poradnik - opisałam w nim, jaka jest różnica pomiędzy obiektami CC, a modami. Przy okazji, mod WW (tak, to jest mod) - psuje się po każdej aktualizacji gry i trzeba go z niej natychmiast usuwać - więc niemożliwe jest, że do tej pory działał on bez aktualizacji i nie zepsuł ci gry. To wyjątkowo niebezpieczny mod i trzeba na niego szczególnie uważać.
Natomiast wczorajsza aktualizacja naruszyła cały CAS i niektóre skrypty gry związane z trybem budowy oraz rozgrywką. Dlatego wiele obiektów CC mogło zostać naruszonych i trzeba je usunąć z gry, oraz poczekać na ich aktualizacje.
Po każdej aktualizacji gry wszystkie mody ze skryptami są zepsute i trzeba je natychmiast usuwać z gry.
Aktualizacje CC oraz modów znajdziecie jedynie na oryginalnych stronach ich autorów.