Forum Discussion

TakaInna345's avatar
TakaInna345
Newcomer
17 hours ago
Solved

Błąd wczytywania gry

Hej, po dzisiejszej aktualizacji nie mogę wejść do trybu życia ponieważ od razu wyrzuca mnie do wyboru światów. 

• danuta720's avatar
    danuta720
    8 hours ago

TakaInna345​ , 13567694​ , vampwera13​ , sagittariix​ , Nynka195​ 

Jeżeli macie w grze mody/CC to zastosujcie następujące wskazówki:

1. Wyjmij z gry folder Mods na pulpit komputera (i na razie nie wkładaj go z powrotem do gry!).

2. Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

Jeżeli masz tam pliki o nazwie:
    - lastException .txt,
    -LastUIException.txt
    -LastCrash.txt
    to także je usuń, gdyż one także powodują błędy gry.

3. Napraw grę w aplikacji EA.

4. Włącz grę i sprawdź rozgrywkę (bez modów/CC!).

Przeczytaj uważnie poradnik Poradnik : Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami. | EA Forums - 11091536

Nynka195​ nie możesz mieć zaktualizowanych modów, gdyż aktualizacja gry była wczoraj i żaden z twórców modów nie zdążył ich zaktualizować.

13567694​  Jeżeli po wcześniejszych aktualizacjach gry, działały ci mody, to znaczy, że w grze miałaś tylko obiekty CC (tryb CAS oraz tryb kupna budowy) . Przeczytaj uważnie poradnik -  opisałam w nim,  jaka jest różnica pomiędzy obiektami CC, a modami. Przy okazji, mod WW (tak, to jest mod) - psuje się po każdej aktualizacji gry i trzeba go z niej natychmiast usuwać - więc niemożliwe jest, że do tej pory działał on bez aktualizacji i nie zepsuł ci gry. To wyjątkowo niebezpieczny mod i trzeba na niego szczególnie uważać.

Natomiast wczorajsza aktualizacja naruszyła cały CAS i niektóre skrypty gry związane z trybem budowy oraz rozgrywką. Dlatego wiele obiektów CC mogło zostać naruszonych i trzeba je usunąć z gry, oraz poczekać na ich aktualizacje. 

Po każdej aktualizacji gry wszystkie mody ze skryptami są zepsute i trzeba je natychmiast usuwać z gry.

Aktualizacje CC oraz modów znajdziecie jedynie na oryginalnych stronach ich autorów.

10 Replies

• u mnie tak samo, myślałam że tylko mi sie coś popsuło 

zaraz oszaleje ;(

• Mam ten sam problem, musiałam usunąć większość modów, ale wątpie, że to ich wina wcześniej nie miałam problemu z modami

• sagittariix's avatar
    sagittariix
    Newcomer
    17 hours ago

no włąśnie bez tych modów to jak bez ręki czasami, działa ci po usunięciu? usunęłaś wszzytskie czy tylko część?

• 13567694's avatar
    13567694
    Newcomer
    16 hours ago

usunęłam część, tak samo bez modów gra się zacina, wczesniej jakos po każdych aktualizacjach nawet dużych mody działały. Mam nadzieję ze jakoś to się naprawi, bez modów to będzie dziwne granie, zwłaszcza tych z meblami czy tymi większymi jak np. WW czy MCCC

• TakaInna345's avatar
    TakaInna345
    Newcomer
    16 hours ago

Dosłownie, bardzo chciałam pograć sobie dzisiaj wieczorem : [ 

• TakaInna345's avatar
    TakaInna345
    Newcomer
    16 hours ago

Powiem ci że tego akurat nie próbowałam, spróbuje i dam znać, dziękuje !

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    8 hours ago

TakaInna345​ , 13567694​ , vampwera13​ , sagittariix​ , Nynka195​ 

Jeżeli macie w grze mody/CC to zastosujcie następujące wskazówki:

1. Wyjmij z gry folder Mods na pulpit komputera (i na razie nie wkładaj go z powrotem do gry!).

2. Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

Jeżeli masz tam pliki o nazwie:
    - lastException .txt,
    -LastUIException.txt
    -LastCrash.txt
    to także je usuń, gdyż one także powodują błędy gry.

3. Napraw grę w aplikacji EA.

4. Włącz grę i sprawdź rozgrywkę (bez modów/CC!).

Przeczytaj uważnie poradnik Poradnik : Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami. | EA Forums - 11091536

Nynka195​ nie możesz mieć zaktualizowanych modów, gdyż aktualizacja gry była wczoraj i żaden z twórców modów nie zdążył ich zaktualizować.

13567694​  Jeżeli po wcześniejszych aktualizacjach gry, działały ci mody, to znaczy, że w grze miałaś tylko obiekty CC (tryb CAS oraz tryb kupna budowy) . Przeczytaj uważnie poradnik -  opisałam w nim,  jaka jest różnica pomiędzy obiektami CC, a modami. Przy okazji, mod WW (tak, to jest mod) - psuje się po każdej aktualizacji gry i trzeba go z niej natychmiast usuwać - więc niemożliwe jest, że do tej pory działał on bez aktualizacji i nie zepsuł ci gry. To wyjątkowo niebezpieczny mod i trzeba na niego szczególnie uważać.

Natomiast wczorajsza aktualizacja naruszyła cały CAS i niektóre skrypty gry związane z trybem budowy oraz rozgrywką. Dlatego wiele obiektów CC mogło zostać naruszonych i trzeba je usunąć z gry, oraz poczekać na ich aktualizacje. 

Po każdej aktualizacji gry wszystkie mody ze skryptami są zepsute i trzeba je natychmiast usuwać z gry.

Aktualizacje CC oraz modów znajdziecie jedynie na oryginalnych stronach ich autorów.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,337 PostsLatest Activity: 4 hours ago